• 瀏覽: 49,487
  • 回覆: 306
+2
咁厚面皮都做得出?

其實忍到兩三年就適應到架啦

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-4-11 07:55 發表
移民再度成為城中熱話,有不少人在網絡上分享移民生活。近日就有網民分享親戚移英後生活不似預期,不但自身專長無用武之地,子女學習壓力亦有增無減,一年後決定回流香港,引起網民熱烈討論。

移英一年回流香港
近日有網民在討論區發文,指其親戚在香港已做到總監一職,家庭財政穩健。由於一直關注移民KOL的介紹,心動之下沒多加考慮便移民英國。不過,移英後生活不似預期,他發現自己的專長已無用武之地,無奈之下只好轉找 ...
複製內容到剪貼板
代碼:
..........網民分享親戚移英後生活不似預期,不但自身專長無用武之地,子女學習壓力亦有增無減,一年後決定回流香港,引起網民熱烈討論。......
唔好話你,連華為一個客觀睇咁有實力嘅去到英美四眼盟國,都係無用武之地,估唔到到現在仍有人唔明,人地睇唔起嘅唔係你嘅實力,係你嘅皮膚顏色

呢班人又死返來害香港

「草根 (又捱得),可一搏,冇野輸;年輕 (最好單身),亦可搏,有彎轉 ;中產,唔好搏,唔上唔落怨氣最重;富戶,去邊都不用搏,隨心 」。
不論什麼顏色去移民, 都應該想清楚!

先萬不要回來。

回流做物,外國做乞兒都高尚d
香港人加油

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-4-11 07:55 發表
移民再度成為城中熱話,有不少人在網絡上分享移民生活。近日就有網民分享親戚移英後生活不似預期,不但自身專長無用武之地,子女學習壓力亦有增無減,一年後決定回流香港,引起網民熱烈討論。

移英一年回流香港
近日有網民在討論區發文,指其親戚在香港已做到總監一職,家庭財政穩健。由於一直關注移民KOL的介紹,心動之下沒多加考慮便移民英國。不過,移英後生活不似預期,他發現自己的專長已無用武之地,無奈之下只好轉找 ...
我吾信。。。
英國很好的

快些返英國啦,做到英民便有福利,傳聞乞食好過香港

我同學話佢D細路在英國上課好開心,冇壓力,冇乜功課

引用:

移英一年回流香港
應該好似我老友 Eddie 冚家咁
身嫌體正直咁留係香港搵錢咪算囉
宜家仲要冚家俾人笑多鑊

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 11-4-2022 07:55 發表

移英一年回流香港
低下階層同年輕人最適合移民!

預佐回流啦,俾大陰蒂國呃嗮無錢無工仲唔返來?

引用:
原帖由 wang8699 於 2022-4-11 10:12 發表
餅廠幫到你
間餅廠無提及老闆係咩國家嘅人

引用:

移英一年回流香港
乜L嘢總監??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]