• 瀏覽: 21,848
  • 回覆: 104
聯合國大會有關烏克蘭問題的緊急特別會議7日通過決議,暫停俄羅斯在人權理事會的成員資格。據拉美社報道,古巴在這一決議中投反對票,其常駐聯合國代表佩德羅索在解釋中質疑該暫停機制,並表示中止成員資格條款最熱心的推動者是發達國家,而在面對西方國家的侵犯人權行為時,這些國家卻默不作聲。

有咩用? 就算美國自己退出聯合國人權理事會,依然都係到處殺人放火姦淫擄掠。

新聞來源連結:

http://www.hkcd.com/content_app/2022-04/08/content_1336408.html

老美會話,聯合國總部都起紐約。 所以都係我話事

呢段內容根本連大部分媒體都晤會報導
個個選擇性失明失聰

引用:
原帖由 家中濃濃的賤嘴 於 2022-4-9 09:33 發表
呢段內容根本連大部分媒體都晤會報導
個個選擇性失明失聰
依家世界媒體有幾多真實報導呀,只要唔合英美及西方意就出力助攻抹黑制做一個假象,
幫英美制做藉口制栽人哋國家

美國入侵其他國家嗰陣時,你哋歐盟會唔會好似制裁俄羅斯咁樣製裁美國呢? 你班歐美國家北約最虛偽就你哋

海牙戰爭法庭就2018美軍 阿富汗 犯下戰爭罪行作出調查~老美即刻話要三名法官作出制裁~之後呢~..? 全世界靜哂~再~查無此事~...

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-4-9 09:53 發表
美國入侵其他國家嗰陣時,你哋歐盟會唔會好似制裁俄羅斯咁樣製裁美國呢? 你班歐美國家北約最虛偽就你哋
歐美都係賊,
幫同類好正常

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2022-4-8 23:27 發表
聯合國大會有關烏克蘭問題的緊急特別會議7日通過決議,暫停俄羅斯在人權理事會的成員資格。據拉美社報道,古巴在這一決議中投反對票,其常駐聯合國代表佩德羅索在解釋中質疑該暫停機制,並表示中止成員資格條款最熱心的推動者是發達國家,而在面對西方國家的侵犯人權行為時,這些國家卻默不作聲。

有咩用? 就算美國自己退出聯合國人權理事會,依然都係到處殺人放火姦淫擄掠。

新聞來源連結:

http://www.hkcd.com/content_app/2022-04/08/content_1336408.html
美國根本將聯合國當作佢為所欲為機構啦。

CNN BBC ABC 法新社等唔會報

外國大媒體都係美國發言工具,呢啲片一早石沈大海!

英美歐日賤狗國

無所謂啦,俄佬都退出咗咯,將來發生甚麼事大家都估計唔到㗎喇,或者俄佬牽頭另立一個國際人權組織同佢哋打對台也未定㗎

美國越嚟越搞笑。

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2022-4-9 09:59 發表
海牙戰爭法庭就2018美軍 阿富汗 犯下戰爭罪行作出調查~老美即刻話要對三名法官作出制裁~之後呢~..? 全世界靜哂~再~查無此事~...
美國係國際上,合佢口味利益咪「國際法」,唔合佢利益口味咪「拳頭法」。

點解全世界靜晒?!你睇到美國對俄羅斯世界大戰式制裁,就睇到美國夾埋班所謂「盟友」係挾住金融科技等霸權去為所欲為。

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2022-4-8 23:27 發表

新聞來源連結:

就算美國自己退出聯合國人權理事會,依然都係到處殺人放火姦淫擄掠。

X 2 !

古巴剷巴老尾就算冇用,都係大快人心..

引用:

新聞來源連結:

美國應該係地球上消失💪💪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]