• 瀏覽: 77,952
  • 回覆: 310
+27
引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-3-30 10:05 發表
盧布係咪真係走出制裁陰霾
要等俄烏戰爭後 俄國取消相關護市規定後
再睇下西方制裁是完全取消 部分取消 還是係繼續制裁
先見真章

不過今次以美國為首西方國家 連swift都出動埋
都係打唔死俄國 咁就手尾長
可預期既係 各國會更加分散資產去世界各地 亦會多元化持有幣種

另外就係以往交易計價 係美元獨步全球
呢個應該都會改變

最後就係今次西方以金融系統作為制裁 ...
經濟體量黎講,美國GDP有82% 係服務業,主要都係金融。金融業死,美國GDP都會死。

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-3-30 08:41 發表

上星期曱甴不斷開post俄軍只淨下3日糧食
到今天已經係第三個3日俄軍仍然在烏克蘭吊打烏軍完全無糧食問題
曱甴話齊上齊落.... 結界醒D嘅cap水齊齊走佬,笨柒果D就齊齊踎監!
湊熱鬧圍爐剝花生唱下鳩歌嗌下肛時口號果D,就繼續等俾人昆或搵機會呃人!!

自私反骨,係黃黑畜嘅本質!
矯情濫感性,係黃黑畜妄想被逼害症嘅病徵!
男暴女娼,係黃黑畜嘅天職!
仆街冚家剷,係黃黑畜最終嘅共同命運!

引用:
原帖由 batboy27 於 2022-3-30 10:13 發表

佢地討論緊言論自由,
所以封我地口,原全符合西L民主雙標
佢哋嘅言論自由咪就係一班曱甴圍爐打飛機囉

北約+尾腳佬放出的假消息,曱甴當然用來打飛支啦

盧布已不是自由兌換貨幣,加上俄國禁買跌,盧布個價內部自己同自己玩,是要乜有乜的!對D做假事情不要太認真。

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-3-30 10:14 發表

經濟體量黎講,美國GDP有82% 係服務業,主要都係金融。金融業死,美國GDP都會死。
邊有咁易死
一日美元仲係世界佔交易量大份
一日主要商品都仲係用美元計價
一日世界仍然無法脫離美國主導既金融系統
美國金融霸權都係無法動搖

但係以上三者 本來就已經開始出現動搖
加上今次西方無下限制裁
已經令到全世界各國對西方主導既金融體系失去信心

其實 今次西方制裁真係做多左
諗住用金融 同埋輿論戰 將俄國打死
雖然俄國係傷 但係反作用力 係挖西方國家既根

最重要既係 今次西媒全面站邊
將百年建立信譽 完全摧毀

總之 西方今次為左搞死俄國
將百年累積倒入鹹水海

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-3-30 08:43 發表

@hfceddie 師兄,快幫手確認下俄軍餓死曬未?
有腦都知乜嘢三日糧係無可能
人哋揸貨實識鬼咁多嘢咩
咪當佢出嚟引人地笑下咪算囉

Sleepy Joe 又話要盧布變成廢紙. 我睇美元好快變廢紙

當時胗底價大手入 以家咪發囉 歐州國家!

引用:
原帖由 audia 於 2022-3-30 08:50 發表
叫中國買多啲俄債!唔好再買美債🤭🤭🤭

外資持美債規模創新高 中國連3月增持
04:102022/01/2
對比2020年底中國持有美債是少了300億美元的

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2022-3-30 08:45 發表

可能佢死左先!
x2

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-3-30 08:15 發表
盧布正捲土重來,可能很快就能收復俄烏衝突以來的所有失地。

據《新浪財經》報道,過去14個交易日中,盧布有13個交易日走強,在普京宣佈在烏克蘭開展特別軍事行動後盧布在岸市場迄今33%的跌幅已大多被抹去。

盧布3月29日再度走高,兌美元上漲逾4%至1美元兌86盧布左右,逼近衝突前水平。
Informa Global Markets Ltd.的高級新興市場分析師Natalie Rivett ...
奴布

邊有人要先得架,聽到都驚!

樓上班友有冇睇內文架

普帝政治技巧高,知道美國所謂承諾廢,劃大餅。等你出晒招,慢慢反擊你。左手一招用盧布買天燃氣,右手一招扣起去歐洲糧食,化肥。唔賣比歐豬,大把國家接手。印俄用自己貨幣結算成功,開咗個頭,大把國家跟住做。好擔心歐豬,BNO黃屍,未等到冬天凍死,夏天就餓死!嗱嗱聲趁即食麵,羽絨未瘋狂加價,入貨啦!

俄軍正義之師打殘納粹亞畜營,再單挑吊打歐豬老尾,加上中俄合作擊潰美元霸權,老尾好快沒落

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]