• 瀏覽: 6,093
  • 回覆: 57
+2
第五波疫情持續,政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉今日(27日)於商台節目建議,循「針、藥、床、活、國」五個方向抗疫,包括社署每日公布安老...........

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/751863/通關-梁卓偉籲反思港在國家大局角色-幫唔到都唔好添煩添亂

我想香港在中國國家大局之中,只不過僅僅一顆小棋子。

幫吾到
已經係添煩

唔通佢想, 曲線屌柒林鄭政府?

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-3-27 12:56 發表
唔通佢想, 典線屌柒林鄭政府?
佢係咪想下周宣佈參選,選唔到做番馬會

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-3-27 12:59 發表

佢係咪想下周宣佈參選,選唔到做番馬會
可能性不大. 醫人佢就叻, 講到玩政治, 仲差好遠.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-3-27 12:25 發表
第五波疫情持續,政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉今日(27日)於商台節目建議,循「針、藥、床、活、國」五個方向抗疫,包括社署每日公布安老...........

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/751863/通關-梁卓偉籲反思港在國家大局角色-幫唔到都唔好添煩添亂
有人扮乜嘢觀衆呢?

佢係「正苦」磚家;套戲有人可以去做編、導、演嘅角色;依家去扮做觀眾,講套戲係要咁做先啱?

呢支友轉晒呔,有啲野

將新冠當成風土病,算唔算為國家添煩添亂??

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-3-27 13:01 發表

可能性不大. 醫人佢就叻, 講到玩政治, 仲差好遠.
sorry,  佢唔識醫人, 冇臨床經驗。佢係"上醫",上醫醫國。

個個日日掛住喺度認叻,對件事一啲幫助都冇。

都失去一國兩制示範作用比台灣睇

香港已經無利用價值

仲以好重要咩

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-3-27 12:56 發表
唔通佢想, 曲線屌柒林鄭政府?
佢想中港永久區隔唔通關,而家就講到好似係為大陸好咁,拿我哋就玩共存架喇,費事香港累你呀, 阻住你清零就唔好啦咁囉。

垃圾香港人不要再給祖國添煩添亂

梁卓偉幫唔到都唔好添煩添亂

依件垃圾磚家代理人,諗住就嚟過檔就放膽鳩噏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]