• 瀏覽: 1,347,020
  • 回覆: 10
  • 追帖: 173
+1628
支持馬兄新樓!

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-2-28 08:51 PM 發表
方艙醫院還破不了醫療霸權的大門,河套重症醫院就正式把醫療霸權的大門破開!重症代表全科,代表權威西醫的一部份給非香港西醫取去,既然這麽重要的醫療大陸也可以做,疫後為什麽不能留下解決香港醫療資源不足問題。
今次做法不就是小馬說的二個班子平衡,這對香港人最好,將來可把一、二間醫院或診所由大陸班子操作,市民喜歡去那裏就去那裏。
這是不是夢?希望不是!
如果真系這樣就真系港人之福,社會更安穩.

引用:
原帖由 子時外圍的天才 於 2022-3-1 09:14 AM 發表

股價老千洗頭師父
髮型屋都停業啦,好心洗頭師傅都休息抗疫啦!

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-3-1 06:12 PM 發表

我就係青衣方艙,已經開咗5日通宵
無乜可以表示唯有留言以示感謝!

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-3-2 12:00 AM 發表

國家終於有任務俾我了~~
零零發帶埋工具努力呀!

笑話一則工作隔離鋪相熟醫務所無開門打電話問候是否中招,醫生話你都傻嘅,我都5張啦正系收成期享受人生,做乜嘢要甘博中咗為乜,真系無言私家醫生都甘何況政府公務員。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2022-3-8 03:38 PM 發表

衛生署?出邊打緊仗,佢哋就返朝9晚6。
衛生署班友蛇皇真系好叻!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2022-3-11 09:17 AM 發表

因為工作太辛苦,琴日班醫護做戲哭俾大家睇,然後前CEO出嚟指點,全部夾埋一齊做新聞炒作,從2019年到現在,對呢班醫管局/醫護人員有什麼期望?

罷工抗疫,撐爆眼女罷工,封殺外地專業醫護人員⋯⋯

至於現任CEO,風頭火勢匿埋一二角,任由醫護人員同前任CEO炒作,插政府,插特首,全部蛇鼠一鍋⋯⋯
佢哋真係好辛苦壓力好大我哋要體諒佢哋,希望政府快啲全面引入國內醫護來港分擔佢哋工作,甘大家都好市民有得選擇佢哋唔使哭啦!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2022-3-14 06:11 PM 發表

維基資料

佢都個頭近攪來托!

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-4-14 18:58 發表

人哋話攞夠提名票,不過見到卡超選先唔選,仲比埋份政綱卡超參考,人哋講,你咪信囉
有時做人真系要面唔紅皮夠厚先得師傅就係師傅!

引用:
原帖由 太大星 於 2022-5-11 22:15 發表
消息:陳日君吳靄儀何韻詩許寶強「612基金」4信託人同被捕
https://www.hk01.com/article/769136?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

已停運的「612人道支援基金」信託人之一許寶強,據了解昨晚(10日)於機場被警方國安處拘捕,涉嫌違反《港區國安法》勾結外國勢力罪。消息指,警方今日(11日)傍晚再拘捕基金另外3名信 ...
睇到只有講聲恭喜之後唔知講乜嘢好囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]