• 瀏覽: 1,346,986
  • 回覆: 7,465
  • 追帖: 173
+1628
支持馬兄

支持 報到

引用:
原帖由 rickylmy24 於 2022-2-27 12:14 PM 發表
為封城做準備?
最新.疫情|大家樂及一粥麵3.1起全日暫停堂食‎  只提供外賣
https://www.hk01.com/article/740736?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
大檸樂,一鑊粥,變相趟平,共業

引用:
原帖由 放假喇 於 2022-2-27 11:43 AM 發表
先來報到支持馬兄

身邊有親人同事不斷染疫了!
祝願各師兄師姐身體健康、共同抗疫💪🏼
我都中招發燒咗兩日了 38 39度幾! 現在略低小小 

報到!
繼續支持馬兄
支持中央
支持政府
支持特首

報到
請各位都齊心抗疫,無論身邊有幾多唔同顏色都好,做好自己最重要

唔明白D人係網上煽動確診者播毒係乜嘢心態,唔通佢冇親人冇朋友冇同學,冷血!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2022-2-27 01:40 PM 發表

好多歺廳都關門大吉,午飯已經越來越小選擇了,此舉有利封城,這不是趟平,但就係一齊受,係共業。那些吾打針群組,吾嘟嘟群組,拜年群組,聚歺群組,機組人員群組,磚家群組作的業.……全腥港一起受。

港大磚家去咗邊?

病徵輕微,大號感冒?

引用:
原帖由 4300dtns 於 2022-2-27 02:02 PM 發表

好多歺廳都關門大吉,午飯已經越來越小選擇了,此舉有利封城,這不是趟平,但就係一齊受,係共業。那些吾打針群組,吾嘟嘟群組,拜年群組,聚歺群組,機組人員群組,磚家群組作的業.……全腥港一起受。
大型餐飲業靠晚市,晚市佔六成以上,沒有晚市已死,現在早午茶市又少一半生意,打開門,一路做,一路貼錢,無得做了,大家樂這種操作也捱不久。
說過了,這次會重傷,如果歐戰白熱化,香港就可以變窮了!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 27-2-2022 13:11 發表

慢慢磨吧,火候還不夠。
早兩日就太古免租,今日就大家樂停堂食,阿爺一邊召集9000採樣人手,一邊等各大商家表態停擺魚港,但現時表態嘅人未夠,再等下先出發

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2022-2-27 01:45 PM 發表

師兄保重,祝早日康復🙏

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2022-2-27 01:45 PM 發表

保重,自己無經驗,也不想有,祗能說多多休息!

引用:

我有同住家人今朝快測中咗 我快測係陰性 雖然但是

引用:
原帖由 ricebuket 於 2022-2-27 01:40 PM 發表

不做堂食, 不是現今疫情嚴重的可行方法?
硬是說是趟平?? 什麼理論?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]