• 瀏覽: 1,347,055
  • 回覆: 7,465
  • 追帖: 173
+1628
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-6-26 12:15 發表
BNO 豬頭真係搞笑,自己都係難民,居然羞與其他難民為伍,佢哋班豬頭唔知道倫敦人口結構已經今非昔比,白皮鬼佔總人口比例已經低於 50%。日常撞口撞面唔係黑鬼就係穆斯林。
最仆街係部份狗奴才陰倫夢碎,要躝返嚟腥港獻世,丟那星。

D大腥港忍樣去到陰角仲以為自己係高人一等,一併埋D黑鬼,木c林庶你係淺色左小小咁囉,但係D白西鬼點都睇你吾順眼架喇,一樣係有色人種。好好享受陰角吧,吾好番來,搞移民好難架,米忍走番來呀!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2022-6-26 12:17 發表

各方牛鬼蛇神趁換屆,出嚟搵著數同繼續吹水自己果套,然後乜嘢都入晒林太數⋯⋯

各利益集團個個想2019年發生嘅事翻篇,大家抹咗佢,然後趁比卡超上任,大家齊齊搵著數⋯⋯

https://www.hk01.com/政情/785640/專訪-周永新嘆政治骯髒-凡事太盡有問題-籲李家超讓港休養生息 ...
黃色畜生真係應該死無完屍

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2022-6-25 18:57 發表

以往的AO是這樣, 但現今世界正進行一場百年未見的大變局, AO制度真的可以不變嗎?
現在仍抱以往的態度, 等於刻舟求劍.
AO文化仍在。程序先行,結果不是最重要。少做少錯,不作為文化盛行。但大部分已升職至主管階層。要改變談可容

引用:
原帖由 seafood777 於 2022-6-26 12:57 發表

黃色畜生真係應該死無完屍
班黃蓄攪到一鑊泡倒轉講反話叫政府唔好攪咁多野,呢啲黃蓄真係要人道毀滅!

醫管局員工陣線在社交網站表示,將於本月30日正式解散。

引用:
原帖由 dustin 於 2022-6-26 12:41 發表

根本如果有做下資料搜集,都知道要讀私立學校,寄宿學校果類名校先會比較多佢地口中嘅所謂‘優質英國人’,但你又唔係貴族又唔係有錢佬又唔願俾多啲學費,送子女去公立學校,就會係咁情況,一定會差過香港傳統名校。我發覺好多人都唔知,聽過好多係本身兩公婆係香港夾埋搵十幾廿萬鐵飯碗工,子女讀傳統名校,都要‘移居’,呢啲真係去到就知自己儍。
呢類人從骨子裏賤出來,而家資訊發達香港人又習慣經常外遊,點可能會唔知情況?就一個字,賤!

已離港逾7個月嘅九龍城前區議員郭天立,今日貼文,話月前已還清逾19萬嘅薪津,又重申⎾並無著草,只係旅居海外⏌,呢段時間喺唔同地方遊歷,但係旅居以後,仍無法暢所欲言,搞到情緒長期抑壓,等隔離限制放寬後會返港同親友團聚云云。

正在看《聲生不息》第十集:香港回歸祖國25周年特輯!
滾動!滾動!滾動!

大家版友今晚一定要捧場!

西方牛鬼蛇神各代言人,各買辧,呢個禮拜一個二個跳出嚟,替主子說話,替背後利益團體說話,最搞笑各資本媒體電台網絡,不約而同咁一個一個咁做訪問,其中又不約而同咁將2019年同疫情嘅鑊全部入林太數,然後期望七月一號後重新開始,重覆2019年之前嘅套路,齊齊搵真銀⋯⋯

從高醫生開始將呢期反彈嘅波甩俾政府冇做全民強檢冇清零開始,港大何磚家又出嚟話陳姑娘冇料到,要道歉,再之後過氣民主黨人又有人出嚟幫主子sell佢哋嘅民主自由,港人治港,連曾某人都出嚟懷念一番當年同泛民一齊在立法局混日子嘅曰子,過氣馬局長都出嚟指點一番,今日輪到社福界周某人仲話唔好改變教育制度/醫療制度⋯⋯

下個禮拜應該已經排好隊,有唔少訪問會出爐了吧,踩林太,要求新班子最好似貪曾咁,對佢哋有求必應,應該係呢期訪問嘅中心思想吧⋯⋯

看到今天大台新聞嗎?呆蛙那艘海上皇后是那么的落寞,走到最后,殘破不堪,這樣不風光,這樣沒尊嚴。小的認為珍寶這樣的走,己經很體面了,叫甚么交代的這些人,不如換換贊一贊吧。

警國安處拘兩男涉煽動及管武等罪 檢仿製槍及多把軍刀

https://www.stheadline.com/港聞/3106463/警國安處拘兩男涉煽動及管武等罪-檢仿製槍及多把軍刀

警務處國家安全處今日(26日)在長沙灣及柴灣採取執法行動,拘捕兩名年齡分別31及53歲男子。該兩名被捕人正被扣留調查。

警方根據法庭手令,搜查兩名被捕人的住所,檢獲曾用作發布煽動意圖信息的電子通訊器材、電腦、軍刀及一枝仿製槍械。

兩人涉嫌違反香港法例第200章《刑事罪行條例》第9及10條「作出具煽動意圖的行為」罪、第238章《火器及彈藥條例》第20條「管有仿製火器」罪、第228章《簡易程序治罪條例》第17條「管有攻擊性武器」罪及第106章《電訊條例》第八條「無牌管有無線電通訊器具」罪。

這次真的是“猴痘”嗎?

熊貓
..根據葡萄牙研究團隊(包括National Institute of Health)5月底在Nature Medicine發表的研究成果,此輪所謂的“猴痘”病毒出現了遠超預期的變異幅度...

研究發現,和2018~2019年的“猴痘”病毒株版本相比,此輪“猴痘”病毒株出現了50個的遺傳變異,是專家原本預期變異速度的6至12倍,顯示該病毒已經出現“加速進化”...

問題來了,為何“猴痘”這個非RNA,年均突變數量1-2個的病毒現在能相較19年版本多出50個變異呢?也許,還是得回到我們一開始問的,這次真的是“猴痘”嗎?

而且...這些變異真的是...大自然的產物嗎?有沒有像霉肺病毒一樣,加料之后會帶來原本不具備的後遺症或者負面衝擊?

https://weibo.com/7343804474/LztFP1bnI

引用:
原帖由 ffdsf 於 2022-6-26 13:07 發表

AO文化仍在。程序先行,結果不是最重要。少做少錯,不作為文化盛行。但大部分已升職至主管階層。要改變談可容
李特首要做的, 就是要改變這個制度 , 是不是很難? 絕對是. 但不是不可能的任務 , 有我們正常的香港人支持(雖然是很小部分)加上有中央的支持 , 絕對可以做到的, 不過沙塵滾滾, 少不免殺錯良民. 大家坐定定看吧.

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-6-26 12:15 發表
BNO 豬頭真係搞笑,自己都係難民,居然羞與其他難民為伍,佢哋班豬頭唔知道倫敦人口結構已經今非昔比,白皮鬼佔總人口比例已經低於 50%。日常撞口撞面唔係黑鬼就係穆斯林。
最仆街係部份狗奴才陰倫夢碎,要躝返嚟腥港獻世,丟那星。

一於輸入返啲烏克蘭難民提高返個比例先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]