• 瀏覽: 15,021
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 tam_n 於 2022-2-24 10:34 PM 發表
香港的發展道路上曾有一隻「攔路虎」:反中派、黑暴、黃人。它已經失敗。
現在有另一隻「攔路虎」:新冠疫情。
香港經濟底子雄厚,只要財政預算運用得宜,背靠祖國,可望清除這隻「攔路虎」。
香港市民積極接種疫苗,將系免除“疫苗通行證”約束嘅最好辦法。

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-2-24 10:34 PM 發表
香港的發展道路上曾有一隻「攔路虎」:反中派、黑暴、黃人。它已經失敗。
香港經濟底子雄厚,只要財政預算運用得宜,背靠祖國,可望清除這隻「攔路虎」。
從一定程度上嚟講,香港疫情之所以接二連三爆發,與偏低嘅疫苗接種率有着密切聯系。

引用:
原帖由 Bosco321 於 2022-2-24 09:53 PM 發表
香港🇭🇰有足夠嘅儲備,財爺放水及時,希望香港人可以有決心解決這次危機🙏🙏🙏
喺災難面前,無人可以置身事外,共同抗疫,才系唯一出路。

引用:
香港應對早日清除呢群阻止全民抗疫嘅害群之馬。

引用:
原帖由 江湖芳香的樓主 於 2022-2-24 10:10 PM 發表

相信喺祖國母親和香港特區政府嘅共同勤力下,病魔終將會過去,黎明必將到嚟。
接種疫苗,全民檢測,多管齊下才能築牢防疫長城。

生活總算悠哉悠哉

引用:
原帖由 Bosco321 於 2022-2-24 09:53 PM 發表
香港🇭🇰有足夠嘅儲備,財爺放水及時,希望香港人可以有決心解決這次危機🙏🙏🙏
嚴格嘅防疫政策,全面嘅核酸檢測,精準嘅病例追蹤,才系目前香港處理疫情嘅最佳措施!

止暴制亂,看到政府運作愈黎愈順利。
在美國廢炎後,在祖國扶蔭下。經濟會一天比一天好,人民生活富裕。

引用:
原帖由 橙色的信箱 於 2022-2-24 10:48 PM 發表

為了抗疫,應該早日將嗰群隱藏喺政府裡面嘅毒瘤清除干凈。
國泰機組人員免檢

海員免檢

是誰的過?

引用:
原帖由 乖乖唔乖 於 24-2-2022 23:13 發表

嚴格嘅防疫政策,全面嘅核酸檢測,精準嘅病例追蹤,才系目前香港處理疫情嘅最佳措施!
這就是香港人的決心,希望大家堅持👍

疫情肆虐百業蕭條困難時刻 財政預算案紓解民困多項措施 預算支出毫不吝嗇惠民解囊 香港市民身在福中不知福 仲諸多埋怨🤔

無分彼此,一起迎難而上

投資未來看不到

中央速援建方艙 最快下周啟用 - 香港文匯網
中山將水運逾2萬間活動房屋援建香港方艙醫院 - 香港文匯網

未來特區要同國內協同對抗疫情一段長時間直至病毒在世界不能為患為止

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]