• 瀏覽: 15,023
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-2-24 09:23 PM 發表
有錢派就最好!
香港現如今嘅形勢雖然嚴峻,
但系有了內地同胞嘅幫助,
相信喺冇幾耐之後香港市民們將回到正常嘅工作、學習生活,重啟繁榮之景象。

有祖國作為香港堅強後盾!!!一定能戰勝疫境!!!大家要有信心!!!

香港🇭🇰有足夠嘅儲備,財爺放水及時,希望香港人可以有決心解決這次危機🙏🙏🙏

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2022-2-24 09:09 PM 發表
獅子山下
齊心事成
師兄,講得好,香港一定能戰勝此次疫情。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2022-2-24 08:56 PM 發表

中央義助建方艙, 難得財爺又解囊。
信把疫魔消滅後, 溫馨再次抱紅妝。
喺接下嚟嘅抗疫征程中,只要團結一致,不分化,唔內耗,香港必能打贏抗疫戰!

引用:
原帖由 estateman 於 2022-2-24 09:17 PM 發表

旨意林奠姊妹配抗疫
相信喺祖國母親和香港特區政府嘅共同勤力下,病魔終將會過去,黎明必將到嚟。

引用:
原帖由 maskman2020 於 2022-2-24 09:38 PM 發表
疫情之下民困苦 現屆高官真窩囊
亞爺專責爛攤子 派糖只是平民憤
抗擊疫情,全民檢測,我哋喺行動!

引用:
原帖由 紫色炎夏 於 2022-2-24 07:56 PM 發表
   財政司司長陳茂波今日(23日)發表2022至23年度財政預算案,公布一系列紓困措施。在本港疫情持續嚴峻的關鍵時刻,本屆政府最後一份財政預算案一如外界期待,在紓解民困方面可謂從善如流,大手筆化解市民、特別是基層所面臨的困苦。相信這份財政預算案必然會獲得社會各界的普遍讚好與支持,也相信這份財政預算案能夠配合中央全力以赴對香港抗疫防疫的大力支援,有助社會各界提振遏制疫情的信心,有助各行各業早日恢復 ...
波叔真係回應咗習總“一切以防疫抗疫為主”嘅指示,安撫咗市民嘅心,抵贊

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-2-24 09:23 PM 發表
有錢派就最好!
期待疫情早點結束,唔好再折磨香港了!

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-2-24 10:18 PM 發表

波叔真係回應咗習總“一切以防疫抗疫為主”嘅指示,安撫咗市民嘅心,抵贊
此次疫情系全港市民共同嘅敵人,我哋應該團結起嚟,共同為抗擊疫情而勤力。

香港的發展道路上曾有一隻「攔路虎」:反中派、黑暴、黃人。它已經失敗。
現在有另一隻「攔路虎」:新冠疫情。
香港經濟底子雄厚,只要財政預算運用得宜,背靠祖國,可望清除這隻「攔路虎」。

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-2-24 09:51 PM 發表
有祖國作為香港堅強後盾!!!一定能戰勝疫境!!!大家要有信心!!!
😭太痛心了,因為疫情,香港已經咁多人病逝,希望疫情早日結束。

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-2-24 10:34 PM 發表
香港的發展道路上曾有一隻「攔路虎」:反中派、黑暴、黃人。它已經失敗。
現在有另一隻「攔路虎」:新冠疫情。
香港經濟底子雄厚,只要財政預算運用得宜,背靠祖國,可望清除這隻「攔路虎」。
詆毀抹黑內地援港抗疫舉措,行徑卑劣,令人不齒。

引用:
原帖由 maskman2020 於 2022-2-24 09:38 PM 發表
疫情之下民困苦 現屆高官真窩囊
亞爺專責爛攤子 派糖只是平民憤
為了抗疫,應該早日將嗰群隱藏喺政府裡面嘅毒瘤清除干凈。

引用:
原帖由 estateman 於 2022-2-24 09:17 PM 發表

旨意林奠姊妹配抗疫
感謝所有奮戰喺抗擊新型肺炎一線嘅醫務工作者們!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]