• 瀏覽: 2,905
  • 回覆: 44
疫苗通行證現已實施,政府同時收緊所有食肆的每枱人數至最多2人,不少食肆在執行時均出現困難。稻苗飲食專業學會主席徐汶緯今日...

食肆仲要揾人反掃二維碼,呢個步驟邊L個諗出來

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220224/mobile/bkn-20220224124113197-0224_00822_001.html

講左咁耐你都話唔知都無辦法

入張針咭落安心出行咪得囉

唔識搞手機咪直頭帶住張針紙囉. 唔係摺埋擺響銀包度都話唔識掛?

反掃咁高智慧,真係常人唔會諗到。

有客人以為打針後電子針卡會自動上載於安心出行 —— 安心出行都冇實名,邊會自動上載,黃人話怕追蹤。

政府點宣傳都唔會有用,因為香港人的「實心」價值是詐詐帝帝扮唔知!

我見有M記守門口嘅員工,幫老人家嘟針卡紙入手機度,非常細細心。

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-2-24 02:29 PM 發表
疫苗通行證現已實施,政府同時收緊所有食肆的每枱人數至最多2人,不少食肆在執行時均出現困難。稻苗飲食專業學會主席徐汶緯今日...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220224/photo/bkn-20220224124113197-0224_00822_001_01b.jpg?20220224141828

新聞 ...
反掃二維碼,目的係把你既實名資料儲存在食肆內,如果食肆有人確診,就馬上追蹤到你

講咗成個月你都要話唔知,冇人幫到你喎。

仲有成100萬人未打針,實有啲偷偷摸摸鼠入去食野,又唔肯將安心自動追縱,咁唯有辛苦啲員工去掃2維碼

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-2-24 02:39 PM 發表
反掃咁高智慧,真係常人唔會諗到。

有客人以為打針後電子針卡會自動上載於安心出行 —— 安心出行都冇實名,邊會自動上載,黃人話怕追蹤。
一早講左用反掃針紙去執行實名制

如果要幾百萬人實名重新登記安心出行,咪仲麻煩

吊, 根本打完針只比張紙你, 又唔設立櫃檯幫d老野上載針咭落手機, 搞到依家班老野無啖好食, 政府正pk

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-2-24 02:32 PM 發表
講左咁耐你都話唔知都無辦法

或者可能啱啱係深山出唻搵食呢, 最近半年都無入市區咪唔知香港發生咩事

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-2-24 02:29 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220224/photo/bkn-20220224124113197-0224_00822_001_01b.jpg?20220224141828

新聞 ...
掃安心話唔識,用電子支付攞消費券就叻到識飛

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-2-24 04:14 PM 發表

一早講左用反掃針紙去執行實名制

如果要幾百萬人實名重新登記安心出行,咪仲麻煩
今日先重新登記實名梗係更麻煩,早十幾日前重新登記實名就大把時間去搞啦。
登記港版健康碼準備通關又唔見個幾百萬人話麻煩,其實係港官怕黃人鬧啫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]