• 瀏覽: 75,257
  • 回覆: 397
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 richardli008 於 2022-2-22 12:06 AM 發表
手足走得就走咁黃色經濟圈點算好?又話你地好L愛香港嘅?齊上齊落既?
只要不會抹黑我們那要謝天謝地了……🤣

唔好睇得自己咁重要 要走就走
地球 香港 都一樣照轉

走得多數有d錢,如果連根走,香港幾傷下

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-2-22 12:37 AM 發表
過主 識幾件BNO移英後唔取消身份證回鄉卡
動態國籍,學谷小姐

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-2-22 12:26 AM 發表
移咩民啫,正常出入境啫。流失7800億嚇鬼呀?黃人搵個銀刮沙都冇
兩年恐流失7800億日,兩年呀
即係靠估嘅數
而一週2.5萬人
上深圳都一萬幾千坐底啦
日日爆嘅

所以係吹大咗嘅
目標觀眾係仲喺香港嘅人
就係要製造恐慌
外國風光無限,有錢有經濟,你地香港沉船喇之類

查實疫症爆發仲邊有啖好食?
當年sars被外國列為疫埠封關,人人自危,自發唔出門唔幫襯食店(因為怕除口罩)幾多結業呀
今次疫情,食店舊年整體係賺多咗架
依家就開始有疫症嘅樣喇

查實受影嚮最大咪旅遊業囉,全停
零售自黑暴開始就唔好過
今次咁難捱係因為時間太長
所以根本一開始就應短痛,然後同大陸通關
我估政府怕影嚮香港親西嘅角色,經濟上無得再洗錢,所以左搖右擺

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-2-21 11:38 PM 發表
港府抗疫塞責,已傷及香港經濟「筋骨」,良禽擇木而棲,人才與資金離港已成趨勢。官方數據顯示,截至2月20日止一周,有2.5

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220221/photo/bkn-20220221211018404-0221_00842_001_01b.jpg?20220221215307

港府抗疫塞責,已傷及香港經濟「筋骨」,良禽擇 ...
當中幾多人去了內地?

引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2022-2-22 12:44 AM 發表
走得多數有d錢,如果連根走,香港幾傷下
唔傷
只要香港國際角色不變
大把人大把錢填補佢地位置
到時佢地想返嚟都難
所以保住位置係首要

東方真係on撚9 ,香港咁都叫係疫港,全世界好多地方都係嚴重疫情災難地方

港燦去既地方不外乎R洲尾國同日笨呆灣,由其係R洲同尾國呢d國家,直頭係疫情十八層地獄嚟

爆疫了

離境當移民😆😆😆
毒記作家作文係有一手
唔知當中有幾多人只買單程機票呢?😝

東謊:「在上周離境的人士中,有72%是從機場離開,其餘則……前往內地。」
所以離境的人之中有28%,即將近三成前往內地。

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-2-22 12:06 AM 發表
手足走得就走咁黃色經濟圈點算好?又話你地好L愛香港嘅?齊上齊落既?
黃圈都可以搬去外國,冇事!

走?到最後咪又係死返黎,香港人特性,輸打贏要,到時歌舞昇平又會乞兒咁,不過最怕落實冇雙國藉果陣再冇8,90年代支歌仔唱啦,香港早已經被玩到殘晒,生活可以,但想再有另一個奇績就唔駛諗

又係反政府日報報導

香港係搵錢既好地方, 始終一個原則, 香港搵錢, 國內退休, 咁就掂啦!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]