• 瀏覽: 5,000
  • 回覆: 132
【本報訊】新冠肺炎疫情日益嚴峻,不少市民批評政府抗疫不力。有機構昨日發表最新民望數字,現時特首林鄭月娥最新評分為31.9分,較上次下降1.9分,更有34%受訪者給予她0分的評價。有學者直言,抗疫不力、措施令市民受苦是林鄭評分下降的主因,特區政府吸取教訓,盡快控制疫情。

給予國泰機組人員散播病毒100分的評價

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/抗疫甩漏多-林鄭民望又插水-214500127.html

仲有分? 唔係一國兩制
一早要下台了!

抗疫不力?香港刁民永不合作,叫你機組人員在家檢疫3日,叫你地五好去拜年,要打針,吾好去人多地方,應留在家中,刁民有聽嗎?可以怪誰?

引用:
原帖由 sony99hk 於 2022-2-16 09:15 AM 發表
抗疫不力?香港刁民永不合作,叫你機組人員在家檢疫3日,叫你地五好去拜年,要打針,吾好去人多地方,應留在家中,刁民有聽嗎?可以怪誰?
咁國泰客機去貨機返又點計,又喺刁民叫國泰咁做嘅.

不祥人,一上場就有黑暴,跟住無能抗疫,收皮啦,唔該  😷

由上台前已知佢唔掂
個時仲好多人對佢有期望
心稔d 人都傻
近十幾年女領導人無個掂
只係因為吹女權,就跟風
而無考慮係咪真係有能力
呢家求仁得仁啦

引用:
原帖由 shichendao 於 16/2/2022 09:16 發表

呢D咪國泰高層刁民諗出嚟嘅好事

引用:
原帖由 sony99hk 於 2022-2-16 09:15 AM 發表
知唔知最大原因衰乜?
國泰用客機去,貨機返,避開機組人員強制隔離,先係最大問題,而國泰曾爆響口話政府官員知情,點解唔追究而想輕輕帶過?

醫院失守 醫管局逾百員工中招須隔離
急向私營機構招手 聘兼職救亡

請大量兼職能帶來更多的確診  

引用:
原帖由 shichendao 於 2022-2-16 09:16 AM 發表

唔知點解多咗好多燒鵝瀨粉落力替政府洗脫

引用:
原帖由 ooqq3 於 2022-2-16 09:18 AM 發表
由上台前已知佢唔掂
個時仲好多人對佢有期望
心稔d 人都傻
近十幾年女領導人無個掂
只係因為吹女權,就跟風
而無考慮係咪真係有能力
呢家求仁得仁啦
優柔寡斷,做乜叉都唔掂,今次香港真系仆到應一應囉

兩空少播疫被落案 告唔告國泰政府無交代

引用:
原帖由 wskwan 於 2022-2-16 09:29 AM 發表

優柔寡斷,做乜叉都唔掂,今次香港真系仆到應一應囉
能力差也就罷了,更沒有勇氣和決心。
手下官員混吃等下班,她只是一味的維護。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-2-16 09:31 AM 發表
兩空少播疫被落案 告唔告國泰政府無交代
國泰好似講過話政府知客機去,貨機返呢個做法
邊D官員知?
肯定唔係徐英偉

系大陸早就問責炒左啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]