• 瀏覽: 43,579
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-2-11 09:56 AM 發表
北京冬奧會期間,美媒記者連發兩條Twitter推文介紹冬奧列車,引起海外網民關注。2月7日,彭博社冬奧記者森來實(Kurumi Mori)連發兩條推文,介紹

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220209/568032816919482368357689.jpeg/7NYAUdt-IGsClMdvhp1_whSETg1M7lFXdYR9IHWEfSA?v=w1280r16_9
按GDP計
中國政府每年投放係民用設施或公用基建既資源是接近40%
美國政府是低於8%
講真,我都唔知美國搵咁多錢,但D錢究竟洗咗去邊……

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-2-11 10:02 AM 發表
哩個記者返美國會比FBI查祖宗18代
回國後可能要進行個人深入了解

個記者中國人扮架

基建新起的一定最先進.
但美國咁多年都唔做提升, 就系覺得全世界永遠冇人追得上佢地.

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-2-11 10:02 AM 發表
懷疑賴死吾走、搵個內地男人嫁長註

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 11-2-2022 10:43 發表

又一次證明個政府有幾垃圾同無遠見…
可以錢解決,買返轉頭

阿黃話:慢過飛機

引用:
會被制裁

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-2-11 09:56 AM 發表
北京冬奧會期間,美媒記者連發兩條Twitter推文介紹冬奧列車,引起海外網民關注。2月7日,彭博社冬奧記者森來實(Kurumi Mori)連發兩條推文,介紹

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220209/568032816919482368357689.jpeg/7NYAUdt-IGsClMdvhp1_whSETg1M7lFXdYR9IHWEfSA?v=w1280r16_9
吓,老美唔可以第一

引用:

個記者似華人,拜登實唔放過佢

你哋都唔明點解佢哋成日都話中國電信係有後門
你是速350公里或以上都可以準確收到無間調嘅5g係唔係好容易畀人入侵
你睇下人哋美國或者啲先進大哥就算輕軌呀行緊唔夠50公里都只能夠收到3g仲會出現阻隔遲緩
無論你科技 有幾叻有幾強
連網絡都冇都一樣係你無能

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-2-11 10:25 AM 發表
美國垃圾5G話會影響飛機.....

又唔見大陸5G話會影響到其他 
美國啲真嘢,大陸假嘢嘛,當然唔同啦!

咁講班黃狗仔應該即時濕晒啦

引用:
原帖由 赤共 於 2022-2-11 10:34 AM 發表
5g 有咩用,可以自由上綱嗎,可以接通世界嗎大陸井蛙
井蛙?至少有你一隻。

夠膽報道事實,美國政府要取消她的記者證嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]