• 瀏覽: 7,912
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
第五波疫情持續失控,本港今日(10日)再錄得新增986宗確診個案,當中985宗屬本地個案,初步陽性個案亦達逾800多宗。醫院管理局公布,再有長者感染

又有唔打針長者感染走了

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/734246/疫情-94歲無打針婆婆入院兩日病情急速惡化離世-再添3長者危殆

事情證明注射疫苗非常重要。數日前我要做強制檢測,當時我在人龍中,聽到有兩人對話,其中一人聲稱自己決不注射疫苗,而且聲稱「有門路、有辦法」取得醫生證明書,可以「光明正大」拒絕疫苗。

我心頭一寒之餘,隱約感到香港將要因此被害死。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-2-10 06:34 PM 發表
事情證明注射疫苗非常重要。數日前我要做強制檢測,當時我在人龍中,聽到有兩人對話,其中一人聲稱自己決不注射疫苗,而且聲稱「有門路、有辦法」取得醫生證明書,可以「光明正大」拒絕疫苗。

我心頭一寒之餘,隱約感到香港將要被害死。
攞到醫生症明有鬼用,中到一樣要走

唔該成日叫共存果啲出嚟講吓感受啦

80歲染疫死者有打兩針咪一樣死

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-2-10 06:30 PM 發表
第五波疫情持續失控,本港今日(10日)再錄得新增986宗確診個案,當中985宗屬本地個案,初步陽性個案亦達逾800多宗。醫院管理局公布,再有長者感染

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220210/568502387677859840937104.jpeg/JBNtEOZFVUh0Gg9qJltmvTD9CCHupOoJ6b1-tum9frY
...
住老人院一定要打

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-2-10 06:30 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220210/568502387677859840937104.jpeg/JBNtEOZFVUh0Gg9qJltmvTD9CCHupOoJ6b1-tum9frY
...
即係冇打針: 打咗針死
2:64

打兩針個長者死左啦
RIP

暫時打咗針死KO 冇打針死囉!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-2-10 06:34 PM 發表

我心頭一寒之餘,隱約感到香港將要因此被害死。
同意
全城接種,要守護一眾九十多歲的長者,就算封城三十日,我們十四億人也同意的

94歲仲想點 ? 唔中招都會死

94可能打完針都死,正式打又死唔打又死,

唔打針真係無得見孫仔的

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-2-10 07:11 PM 發表
94歲仲想點 ? 唔中招都會死
現今的人100歲不是新鮮事啦

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-2-10 06:46 PM 發表
80歲染疫死者有打兩針咪一樣死
果個另加長期病患

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]