• 瀏覽: 27,513
  • 回覆: 7
+10
幾件坐完蒙面罪,如果法庭批准律政司上訴,,隨時排期開審會去到2024年.
而家法庭處理律政司上訴批准都要幾星期,幾件日日擔驚受怕...渡日如年....

引用:
原帖由 中國香港001 於 10-2-2022 04:53 PM 發表

呢招絕,坐完監再告,沒完沒了,真係識玩。
法庭對上訴許可要幾星期處理,
如果法庭批准上訴又要排期開審,
上訴開審有結果,敗訴一方亦可以提出上訴到終審.
上訴是漫漫長路...幾件有排捱啦...

引用:
原帖由 leshui 於 10-2-2022 04:55 PM 發表
垂頭喪氣,真係好似幾慘咁wo
=====
他們有得保釋都無用啦..
自己知自己事,自己點解會在暴動現場呢...
而家他們日日捱日子在等上訴法庭批不批准律政司上訴.
如果上訴庭批訴律政司上訴,上訴庭要排期開審,隨時排到一兩年後.
又如果上訴庭拒絕律政司上訴申請,律政司可以直接向終審庭提出上訴...

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 10-2-2022 05:45 PM 發表

如果佢哋自己罷工無問題呀,我尊重佢哋! 但當日佢哋係堵路,唔比地鐵關車門,咁到我哋返唔到工,佢哋係迫人返唔到工,而唔係罷工! 黃人到宜家都唔自已錯係邊! 
=====
有次大罷,電視新聞映到有條傻仔去幾個港鐵站阻關門被乘客大罵..
後來遇上警員巡港鐵,條傻仔驚到扔身上背包在地下,明顯背包內有吾睇得光的野,
警員是見到他扔背包落地及港鐵CCTV都映到,警員上前查問他為何扔個背包落地下,叫他執起背包再打開...
傻仔大大聲不斷話地下背包不是他,警員話見到他扔背包落地,傻仔死口吾認,警員話港鐵有CCTV翻睇就一清二楚.
傻仔一聽到CCTV即嚇到全身打抖,口震震咁回答警員,警員在背包找到彈叉,警員就要拉他返警署,傻仔即時腳軟想喊....
所以呢...不少ON9仔被網上黃畜點去攪事...

引用:
原帖由 朋友號01 於 10-2-2022 05:37 PM 發表

到時再入到暴動罪三五七碌就真係飽L晒, 前後十年光陰付之流水
====
他們犯的蒙面罪入佐,已經有佐案底...咁就一世玩完...
而家日日捱日子等控方上訴申請的結果...慘過坐牢啦..

引用:
原帖由 kmh623000 於 10-2-2022 05:32 PM 發表
又社工,又幼兒教育課程學生,真係教壞細路
========
童樂會單野都暴露出社工,幼兒工作者都不一定是好人...

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 10-2-2022 06:45 PM 發表

係,最好笑,睇片經常見在佢地跪地求饒,721事件白衣人打到佢哋跪地求饒,有次喺地鐵被警察捉又係跪地求饒! 學人搞革命喎,真肉酸!  反觀藍絲被佢地暴打,從來未見過有跪地求饒!
========
這件是典型的送頭傻仔,
網上個件黃友只會不斷煽人出來送頭,自己就絕不會出來送頭.
其實系人都知網上黃友攪"精人出口,笨人出行",很多遊行常客上過幾次當都不出來送頭,
這條傻仔一見沒有其它黃人出來阻車箱關門,自己身上又有屎就應該立即離開車站啦,
點知他ON9到要遊走幾個港鐵站去找黃畜一起阻車箱關門,終於遇上警員,他驚到要扔背包落地下...

引用:
原帖由 fbdfa94fa24500 於 10-2-2022 07:04 PM 發表

就算告唔入,搞到佢哋精神病都好,不過佢哋根本就係有精神病
上訴庭不批控方上訴申請,
控方重有一次向上訴庭提出機會,
上訴庭仍然不批準,控方重可以向終審庭提出上訴...

這幾條友先受"蒙面罪"坐佐牢.而家又要日日提心吊膽..
加上前一排法庭判出,被告身在暴動現場又長期不離開,身上穿暴動裝束都算有份暴動..
這幾件友"蒙面罪"罪成,表示裝束跟暴動友一樣啦...
所以呢律政司的上訴很大機會被批准...

主題標籤 #律政司
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]