• 瀏覽: 3,029
  • 回覆: 11
政府將於下月24日推出的「疫苗通行證」,進入食肆等的指定場所必須至少接種1針新冠疫苗。為此,政府推出更新版本的「安心出行...

五百零九年免費教育科目標題為一切眾生命令我都唔知

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0129_00822_001.html

引用:
原帖由 superman@ 於 2022-1-29 08:06 PM 發表
政府將於下月24日推出的「疫苗通行證」,進入食肆等的指定場所必須至少接種1針新冠疫苗。為此,政府推出更新版本的「安心出行...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220129/photo/bkn-20220129164724786-0129_00822_001_01b.jpg?20220129193616

五百零九年免費教育科目標題為一切眾生命令我都 ...
攪多野直接用大陸的追蹤嗰套咪得囉
係要自創

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-1-29 08:09 PM 發表

係要自創
本來智能燈柱加埋新身份證可以做到追縱

做得出色,好方便

其實好奇怪,政府不斷迫人打疫苗,理由係個個打晒疫苗我哋就有返正常嘅生活,但依家已超過75%打左疫苗,卻唔見生活有幾正常……打左疫苗都仲要追蹤,D疫苗廢㗎?

引用:
原帖由 0987654 於 2022-1-29 09:02 PM 發表
其實好奇怪,政府不斷迫人打疫苗,理由係個個打晒疫苗我哋就有返正常嘅生活,但依家已超過75%打左疫苗,卻唔見生活有幾正常……打左疫苗都仲要追蹤,D疫苗廢㗎?
仲有百幾二佰萬未打疫苗……一放就無得收好似歐美咁

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-1-29 09:04 PM 發表

仲有百幾二佰萬未打疫苗……一放就無得收好似歐美咁
但你唔覺早兩年第一,二,三波疫情冇疫苗打嘅時候政府都仲冇依家咁緊張?依家七成幾人有疫苗保護下仲緊張……

引用:
原帖由 0987654 於 2022-1-29 09:19 PM 發表

但你唔覺早兩年第一,二,三波疫情冇疫苗打嘅時候政府都仲冇依家咁緊張?依家七成幾人有疫苗保護下仲緊張……
因為頂唔住了…亦無可能永遠清零代價太大,叫極d人都唔去打針冬奧後中國同香港放行呢班人就自救多福了

惺惺作太假防疫
實為跟宗你軌跡
之前未明又唔識
終明聖上既目的

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-1-29 20:09 發表

係要自創
唔自創,個創科局點請人

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-1-29 09:22 PM 發表

因為頂唔住了…亦無可能永遠清零代價太大,叫極d人都唔去打針冬奧後中國同香港放行呢班人就自救多福了
叫叫下就會打㗎啦~叫一百次都唔打咪算囉~咁呢一刻政府都仲要扮有人權唔會話唔打疫苗係犯法咁你就預左總有一批人係唔肯打㗎啦~一係你唔好再扮民主有選擇俾市民囉。

引用:
原帖由 0987654 於 2022-1-29 09:32 PM 發表

叫叫下就會打㗎啦~叫一百次都唔打咪算囉~咁呢一刻政府都仲要扮有人權唔會話唔打疫苗係犯法咁你就預左總有一批人係唔肯打㗎啦~一係你唔好再扮民主有選擇俾市民囉。
無計……香港多刁民都真係開關呢班人又會控告政府架喇…政府做嘢唔得強硬左怕右怕無鬼用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]