• 瀏覽: 3,985
  • 回覆: 10
一次去西營盆明星食午飯,因為有人中招,也曾相遇的人自然需要檢測。但不應撩鼻六次啊!
鼻哥專職用于索嘢,享受之用。如今浪費資源的同時,更慘遭凌辱。

深入侵凌勢自哀
資源浪費每銷財
為官應有精思路
莫作欺民大罪魁

嘩要6次咁多?
算啦唔洗入營都叫好㗎喇

引用:
原帖由 Perfect 於 2022-1-29 12:41 發表
嘩要6次咁多?
算啦唔洗入營都叫好㗎喇
有人排餐死等檢疫,有人被安排檢六次。😳😳

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-1-29 12:20 PM 發表
一次去西營盆明星食午飯,因為有人中招,也曾相遇的人自然需要檢測。但不應撩鼻六次啊!
鼻哥專職用于索嘢,享受之用。如今浪費資源的同時,更慘遭凌辱。

深入侵凌勢自哀
資源浪費每銷財
為官應有精思路
莫作欺民大罪魁
神兄,我回深圳29日驗核酸13次,,,其實安全起見盡量配合,我回港用回港易都要19日驗6次,前後48日驗了19次,,,,,而且回港易強核6次,我網上約了時間從進去都驗完都係5-10分鐘搞掂

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2022-1-29 16:40 發表

神兄,我回深圳29日驗核酸13次,,,其實安全起見盡量配合,我回港用回港易都要19日驗6次,前後48日驗了19次,,,,,而且回港易強核6次,我網上約了時間從進去都驗完都係5-10分鐘搞掂
明白!但系唔等于有咁嘅需要。例如
收到通知的翌日檢一次,六七天之後再檢一次。效果應該一樣;冇中招就冇。
除非疫情危急,真的有此需要。根據以往經驗,揾到中招的機會微乎其微。

收到強制檢測通知
指定要檢測6次?

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-1-29 12:20 PM 發表

深入侵凌勢自哀
資源浪費每銷財
為官應有精思路
莫作欺民大罪魁
神兄, 政府要大家檢6次是因為病毒可逃避檢測, 測多幾次可以確保大家在一個安全的環境, 雖然真的是造成不便, 但我們還是耍支持政府. 之前我亦因去過有人中招的地方吃飯, 亦檢測了6次, 其間未出陰性結果不能開工, 在個人來說真的比中招更麻煩, 但想到這個麻煩可以令身邊的人更安全及安心,要做的還是要做. 另外, 個人覺得政府的做法是迫大家應真對抗病毒, 不要日日講各病毒共存.

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2022-1-29 18:09 發表
收到強制檢測通知
指定要檢測6次?
寫明六次,今日完成第四次。已收到陰性。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2022-1-29 19:10 發表

神兄, 政府要大家檢6次是因為病毒可逃避檢測, 測多幾次可以確保大家在一個安全的環境, 雖然真的是造成不便, 但我們還是耍支持政府. 之前我亦因去過有人中招的地方吃飯, 亦檢測了6次, 其間未出陰性結果不能開工, 在個人來說真的比中招更麻煩, 但想到這個麻煩可以令身邊的人更安全及安心,要做的還是要做. 另外, 個人覺得政府的做法是迫大家應真對抗病毒, 不要日日講各病毒共存.
每年驗身系好,就系驗,系咪徹底?例如心電圖要加運動、測24小時心律、前列腺要抽組織、無啦啦照胃鏡、個脾可能生癌,點驗先?有幾多人花得起費用?
撩鼻每次都要請半天假,系咪人人做得到先?

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-1-29 23:31 發表

每年驗身系好,就系驗,系咪徹底?例如心電圖要加運動、測24小時心律、前列腺要抽組織、無啦啦照胃鏡、個脾可能生癌,點驗先?有幾多人花得起費用?
撩鼻每次都要請半天假,系咪人人做得到先?
前列腺抽組織未必凖確,因為冇可能一次就能顧及全面,系咪要抽六次?(六次都未必1007%)

風水佬畫一畫,泥水佬做到頭髪白。乜嘢都要合理。

(100%)

主題標籤 #生BB
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]