• 瀏覽: 4,039
  • 回覆: 42
19歲大專男生唐綽謙被指經營巫術祭祀,用兔子、白老鼠等小動物作活體奉獻儀式。他去年8月被警方拘捕後,被控一項殘酷對待動物

19歲大專男生唐綽謙被指經營巫術祭祀,用兔子、白老鼠等小動物作活體奉獻儀式。他去年8月被警方拘捕後,被控一項殘酷對待動物罪。日前再多3名年輕女子被落案起訴,她們被指是光顧活祭巫術的顧客,與唐串謀作案,因而被控串謀殘酷對待動物共4罪。2宗案件今日(28日)於西九龍裁判法院提訊,眾被告暫毋須答辯。兩案一同被押後至3月11日再訊,以待控方索取獸醫的專家意見。此期間唐須繼續還押,3名女被告則准以1000港元保釋,期間不得離港及每週到警署報到一次。

3名女被告依次為郭昀睎(29歲,售貨員)、劉詠琪(32歲、美容師)及蔡靖寧(24歲、接待員)。3人被控於2021年7月25日與8月11日之間,各自在香港與唐綽謙一同串謀殘酷地惡待動物,其中蔡共2次與唐串謀犯案。

三條女都成24~32歲唔細架啦! 仲會信一條得19歲嘅靚仔?
即係E+ON9人信強姦大國嘅小神棍

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220128/bkn-20220128180320095-0128_00822_001.html

只知那些所謂巫術過程, 要否女性性交呢, 我見好多鹹卡通有呢D劇情喎.

呢三個女仔都唔荒係好人

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-28 08:14 PM 發表
只知那些所謂巫術過程, 要否女性性交呢, 我見好多鹹卡通有呢D劇情喎.

呢三個女仔都唔荒係好人
係唔係好人就唔知! 但一定係蠢人就無走雞

呢3個好彩揾左個神棍,如揾左有料泰國巫師,真係害人!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-1-28 08:24 PM 發表
呢d女多數咪想綁住條仔, 無乜大不了

咁都有人信

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-28 08:14 PM 發表

呢三個女仔都唔荒係好人
見?

為何唔睇AV , 睇鹹卡通?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-28 08:21 PM 發表

係唔係好人就唔知! 但一定係蠢人就無走雞
香港冇乜多,蠢人最 L 多

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-28 08:10 PM 發表
19歲大專男生唐綽謙被指經營巫術祭祀,用兔子、白老鼠等小動物作活體奉獻儀式。他去年8月被警方拘捕後,被控一項殘酷對待動物

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220128/photo/bkn-20220128180320095-0128_00822_001_01b.jpg?20220128183056

19歲大專男生唐綽謙被指經營巫術祭祀,用兔子、白老鼠等小動 ...
捉埋顧客就好喇
無販賣就無殺害

而且暴光出嚟,被全港鬧下佢地幾咁蠢
希望減少呢啲咁嘅弱智怪力亂神

引用:

呢三個女仔都唔荒係好人
又蠢又自私就梗架喇
一定唔係好人啦
佢地角度九成係,為咗佢嘅情慾,犧牲一隻兔仔(幾十蚊)咋嘛

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-1-28 08:24 PM 發表
佢地俾唔起,亦未必有線搭過去啦

我所知嘅曱甴之神毛教主,就搭到東南亞嘅術師、喇嘛類嘅大師
但佢本身係識民間方術,又用靈魂換鬼力(力弱)嘅
如果唔係呢啲人,點搭通?
騙徒就周街都係

喂,告佢殘酷對待動物咋,無人講過佢唔靈喎!

有冇用倉鼠活祭?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-1-28 11:28 PM 發表
喂,告佢殘酷對待動物咋,無人講過佢唔靈喎!
咁法庭上可以告佢行巫術咩?
最多咪告殘酷對待動物囉

而且呢啲九成九唔靈
嗰個圈子嘅人才接觸到所謂大師
開檔已經呃飯食(識民間方術,但攞唔到上枱面),網上賣廣告嗰啲更無料到(根本條友鐘意虐殺都唔定)
要搞清楚,換咗鬼力,識民間方術嘅,大有人在
但絕大部份都力弱到可以忽略不理
呢啲係賤民級別,聽命於所謂有料到嘅

所以曱甴之神毛教主死都要堅持【捉到神族】個大話
因為咁樣曱甴就會當佢大爺咁供養佢
已經養咗坐底27年
正常人好難理解,但呢班人係咁做嘢

佢地覺得係修仙,修仙同捉神族做奴隸佢地都唔覺衝突
甚至相信自己係半神半仙登記神

點解張相唔係個男犯人?

靚女吸睛?
報紙低級。