• 瀏覽: 25,534
  • 回覆: 166
+3
烏克蘭局勢戰雲密布,對於俄羅斯大軍壓境,當地人有不同看法及準備工作。有人一早預備「逃生包」,必要時可以迅速逃難;有人無意...

究竟打唔打得成呢🤐

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220128/mobile/bkn-20220128190046670-0128_00992_001.html

其實東烏係前蘇聯地界, 而東烏人都係用俄語為母語, 佢地一早就想同俄合併, 無奈烏國不允許, 今次可以光明正大回俄國懷抱了

唔係有人話買定狙擊步槍幫手保衛家園咩

有老有小梗係要去大後方啦,烏仲有時間就要解決俄語人去留問題,留下嘅就要有所準備,唔係就好難撹

反正都係歐洲子宮,無論是比俄羅斯人或歐洲和美國人進入,答案無乜分別。

烏人都唔會指意個政府

商店,商場照開市面一切如常,照去餐廳食野
學校上軍事堂

https://www.youtube.com/watch?v=2G0sQbVuZhc

烏克蘭周星馳有無話投降輸一半

菜飯桶指烏克蘭向台彎鬼島下了大量 投誠方便麵 訂單

唔係話買定槍搏命咩?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-1-28 07:23 PM 發表
唔係有人話買定狙擊步槍幫手保衛家園咩
做吓宣傳就得,實質上人地當你玩具槍

九成打,普京開嘅條件明知老美北約唔會肯,老美嘅書面回覆,俄仔話冇料到。冇收獲下調出大軍唔打散水傷士氣。雙方抗疫一鑊泡,打場仗轉移視綫,未必係唔想打。

天寒地凍地走難,烏克蘭民眾真慘。

引用:
原帖由 天無眼 於 2022-1-28 11:03 PM 發表
九成打,普京開嘅條件明知老美北約唔會肯,老美嘅書面回覆,俄仔話冇料到。冇收獲下調出大軍唔打散水傷士氣。雙方抗疫一鑊泡,打場仗轉移視綫,未必係唔想打。
可能係俄佬大軍壓境,兵臨城下,發招降書既時候,烏雞就扯白旗,開城投降。 打唔成。

引用:
原帖由 求勝心切 於 2022-1-28 11:13 PM 發表

可能係俄佬大軍壓境,兵臨城下,發招降書既時候,烏雞就扯白旗,開城投降。 打唔成。
都得,總唔能夠無功而還,點交待。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]