• 瀏覽: 37,232
  • 回覆: 180
+3
飲食界網紅、藝人「玻璃朱」朱庭萱涉酒後駕駛被捕,今(28日)凌晨1時左右,一輛私家車在灣仔天樂里與軒尼詩道交界時,撞傷一名橫過馬路的菲律賓漢

飲食界網紅、藝人「玻璃朱」朱庭萱涉酒後駕駛被捕,今(28日)凌晨1時左右,一輛私家車在灣仔天樂里與軒尼詩道交界時,撞傷一名橫過馬路的菲律賓漢,47歲女司機證實酒精呼氣測試超標,涉嫌「酒後駕駛」被捕。據了解,涉案女司機為朱庭萱,其平治私家車已被扣留於鰂魚涌汽車扣留中心待進一步檢驗。

菲裔男傷者現年54歲,腰背及腳部受傷,被送往律敦治醫院治理。事發於凌晨近1時,一輛私家車沿灣仔道東行,其間懷疑違反交通標誌左轉入天樂里,駛至天樂里與軒尼詩道交界時,菲律賓漢正在橫過馬路,私家車收掣不及將他撞倒。

根據警方資料,涉事私家車女司機姓朱(47歲),即場接受酒精呼氣測試後,證實超標,涉嫌「酒後駕駛」被捕,暫准保釋候查,須於2月下旬向警方報到。《香港01》得悉,涉事私家車女司機為朱庭萱,記者今晨到警方位於鰂魚涌汽車扣留中心查看,發現一輛白色平治房車,車牌與朱庭萱的平治吻合,記者亦正向朱庭萱查詢。

聲稱與宗澤拍拖5個月
朱庭萱(Bonnie),為煮食博客「玻璃朱城」主筆,故被稱作「玻璃朱」。朱庭萱原是金利豐證券副總裁,跟娛樂圈不少藝人稔熟,她在個人網誌發表文章,同時是飲食界KOL,稱是李家鼎的徒弟,廚藝了得,曾出三本食譜包括《星級菜自家煮》、《煮廚教你煮》和《星級菜簡單煮》。

在感情方面,朱庭萱曾在個人網誌自稱跟黃宗澤拍拖5個月,可惜最後分手。去年5月,朱庭萱出席港台《視點31》節目時承認自己與不少「藍營」藝人如楊明公開撐警後沒有工作。

唉呀…乜咁唔小心呀,不過楊明都冇事佢都應該冇事既!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/729705/網紅-玻璃朱-涉酒後駕駛被捕-撞傷男途人-汽車遭扣查

咩「玻璃朱」,原來係一隻47歲扮17歲的整容怪 !

又係醉駕,都係禁酒啦好心

由得啲人飲然後指望佢地自律唔飲醉生事
同叫人自律隔離唔好落街有咩分別!?

一條友唔自律就死得人多啦

47歲大媽想食嫩草

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-1-28 10:03 AM 發表
飲食界網紅、藝人「玻璃朱」朱庭萱涉酒後駕駛被捕,今(28日)凌晨1時左右,一輛私家車在灣仔天樂里與軒尼詩道交界時,撞傷一名橫過馬路的菲律賓漢

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220128/563669779785715712974803.jpeg/UrkbpW5AoYxKlUZ9m99uTjy3OaHUQBBSTadlOU2nZTk

飲食界網 ...
其實網紅界有無邊個係靚架? 同果個咩雪姨一樣咁樣衰嘅

犯法就係犯法

一定要負責 

唔係個個都係楊明咁唔洗負責

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-1-28 10:03 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220128/563669779785715712974803.jpeg/UrkbpW5AoYxKlUZ9m99uTjy3OaHUQBBSTadlOU2nZTk

飲食界網 ...
起碼佢都肯吹。。。。。。。

I MEAN 吹波波

又係女屍G

我整吉品鮑都有參考佢,佢嘅整法幾好,好過好多大廚,因為唔係個個大廚有機會可以用日本吉品做材料。

呢隻黃絲曱由黎,扮藍

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-1-28 10:22 AM 發表
犯法就係犯法

一定要負責 

唔係個個都係楊明咁唔洗負責
佢都係藍屍噃應該冇事

咁多人都鍾意醉駕, 證明刑罰已經冇阻嚇力了.

引用:
原帖由 batmanjl_27 於 2022-1-28 10:25 AM 發表

起碼佢都肯吹。。。。。。。

I MEAN 吹波波
吹唔吹都唔會有事架啦 而家個個酒駕完走哂去學楊明 

引用:

飲食界網 ...
果然係女版楊明,一能樣

都唔知佢乜水

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]