• 瀏覽: 35,524
  • 回覆: 246
+8
拒絕提供戰鬥軍備支援烏克蘭而受到抨擊的德國周三(26日)宣布,將供應5000個軍用頭盔協助烏克蘭政府軍防衛俄軍可能發動的入侵行動。烏克蘭首都基輔的市長兼前世界重量級拳王克里切科(Vitali Klitschko)回應道,那簡直是開玩笑,令他無言以對。

德國女國防部長蘭布雷希特說:「我們收到烏克蘭大使館的信件,要求我們提供軍事設備支援,準確一點說是頭盔。我們將供應5000個軍用頭盔給烏克蘭。這是很清晰的訊號:我們站在你們的一邊。」
烏克蘭駐柏林大使梅爾尼克稱,這是德國的「象徵式姿態」,烏克蘭是歡迎的,但卻不足夠。面對俄羅斯大軍壓境,烏克蘭政府軍需要大量軍備,但頭盔不是最迫切的。他表示:「我們很高興見到德國最低限度已改變了想法。不過,我們最需要的是防衛性武器。」

德國送得啱喎, 烏克蘭要威嘛, 所以德國咪加多個頭盔俾烏國帶囉, 冇送錯喎

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1802967/即時-國際-烏克蘭局勢-德國提供5000頂頭盔-基輔市長嘲諷-開玩笑

好心烏克蘭班政棍就學吓菲律賓總統杜特爾特啦, 日本, 美國都話送武器俾佢對抗中國, 杜一句回贈說: 咪嘞, 你送也武器, 我地都唔夠中國打的, 分分鐘仲被滅國添, 送菲律賓人去死先真

套用返烏克蘭, 歐洲送乜武器俾佢都唔會夠俄羅斯打的, 德國唔送武器俾佢, 根本就為佢好, 唔想烏克蘭烏啄啄去送死咋, 

好心烏克蘭就稱下自己乜嘢斤兩啦, 無知兼白痴!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-28 01:03 AM 發表
拒絕提供戰鬥軍備支援烏克蘭而受到抨擊的德國周三(26日)宣布,將供應5000個軍用頭盔協助烏克蘭政府軍防衛俄軍可能發動的入侵行動。烏克蘭首都基輔的市長兼前世界重量級拳王克里切科(Vitali Klitschko)回應道,那簡直是開玩笑,令他無言以對。

德國女國防部長蘭布雷希特說:「我們收到烏克蘭大使館的信件,要求我們提供軍事設備支援,準確一點說是頭盔。我們將供應5000個軍用頭盔給烏克蘭。這是很 ...
烏克蘭你咁能威,挑機俄佬。🤣
德國咪比d 頭盔你囉

引用:
原帖由 徐庶 於 2022-1-28 01:11 AM 發表

烏克蘭你咁能威,挑機俄佬。🤣
德國咪比d 頭盔你囉
烏克蘭班政棍儍的, 佢忘了俄國軍力同佢差天共地, 如同俄國真開戰, 俄羅斯熔咗佢都得.
連美國都唔敢同俄羅斯直接開戰, 免世界末日,

烏克蘭根本係白痴, 德國唔德閒同佢癲, 否則連天然氣能源都冇埋

德國法國都無打算插手烏克蘭事件

烏克蘭現在好像黑社會,叫他國交被保護費

有冇國家會提供棺材?

最大得益者美國也只不過(想)派5000士兵去烏克蘭 德國送5000千頭盔都很合理呀

笑烏克蘭人,又要威又要戴頭盔

應該送棺材,鬼打鬼死L晒就最好!送埋太陽油,全部落地獄啦死白皮豬!

德國應該係刻意安排送5000頭盔提醒佢,
叫烏克蘭士兵記得帶緊d頭盔

人造衛星係天上定位比火箭打,
未見俄軍就完旦,未打已知結果
烏兵唔投降就上前方做跑灰

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-28 01:08 AM 發表
好心烏克蘭班政棍就學吓菲律賓總統杜特爾特啦, 日本, 美國都話送武器俾佢對抗中國, 杜一句回贈說: 咪嘞, 你送也武器, 我地都唔夠中國打的, 分分鐘仲被滅國添, 送菲律賓人去死先真

套用返烏克蘭, 歐洲送乜武器俾佢都唔會夠俄羅斯打的, 德國唔送武器俾佢, 根本就為佢好, 唔想烏克蘭烏啄啄去送死咋, 

好心烏克蘭就稱下自己乜嘢斤兩啦, 無知兼白痴!
德國送頭盔咪跟足烏大使要求囉,佢話需要防衛性武器呀,頭盔咪就係防衛性囉。槍砲係攻擊性武器,違反大使要求喎。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-1-28 01:03 AM 發表

德國女國防部長蘭布雷希特說:「我們收到烏克蘭大使館的信件,要求我們提供軍事設備支援,準確一點說是頭盔。我們將供應5000個軍用頭盔給烏克蘭。這是很 ...
要威點可以唔戴頭盔德國真貼心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]