• 瀏覽: 30,967
  • 回覆: 381
+8
網傳東莞某醫院手術室舉行總結大會時,懸掛了一條寫有「手術室裡全是錢!」的橫幅。不少網民認為醫院毫無醫德。昨日(26日),院方發聲明致歉,表

引入大陸醫護,香港手術室裏全是錢的日子指日可待

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/大國小事/729202/東莞某醫院聚餐掛橫幅-手術室裏全是錢-網民-將心裏話說出了

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-27 01:54 PM 發表
網傳東莞某醫院手術室舉行總結大會時,懸掛了一條寫有「手術室裡全是錢!」的橫幅。不少網民認為醫院毫無醫德。昨日(26日),院方發聲明致歉,表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220127/563308363845210112936510.jpeg/kGU_4Xs_5MyH1t2HJgH-5NDpkvrgP-VFMZ_hdTGf4XU?v=w1280r16_9
香港好有醫德??

只有專業但就欠醫德。。。
病人危上加危。。。

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-1-27 01:59 PM 發表
只有專業但就欠醫德。。。
病人危上加危。。。
大陸出事要賠錢+坐監......
香港點錯都係停下牌

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 02:00 PM 發表

大陸出事要賠錢+坐監......
香港點錯都係停下牌
咁唯有推上報
等個醫生俾全民批鬥囉!

P圖都有人信

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-1-27 02:05 PM 發表

咁唯有推上報
等個醫生俾全民批鬥囉!
有得批都好過香港......醫死人插錯喉etc都冇事

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 02:08 PM 發表

有得批都好過香港......醫死人插錯喉etc都冇事
冇事嗰D只係高層。。。
低層都俾班同事下屬岐視啦!
香港人最鍾意鬧專業人士冇用的!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-1-27 02:10 PM 發表

冇事嗰D只係高層。。。
低層都俾班同事下屬岐視啦!
香港人最鍾意鬧專業人士冇用的!
希, 香港讀醫, 唔係係錢咩
人地講出黎又點

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-27 01:54 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220127/563308363845210112936510.jpeg/kGU_4Xs_5MyH1t2HJgH-5NDpkvrgP-VFMZ_hdTGf4XU?v=w1280r16_9
點及得香港啲星球人

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 02:10 PM 發表

希, 香港讀醫, 唔係係錢咩
人地講出黎又點
咁呢D人各有志嘅!🤔

又啱喎,要進行一次手術係要用好多錢架

唔係既咩

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-1-27 02:11 PM 發表

咁呢D人各有志嘅!🤔
真係醫就唔會撐盲妹啦
病人都未7見過就話差佬做.....呢d係醫德???

重要話差佬入院點點點......醫生wor

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-27 02:12 PM 發表
又啱喎,要進行一次手術係要用好多錢架

唔係既咩
連打針都自打咀巴......香港醫生食屎啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]