• 瀏覽: 12,756
  • 回覆: 310
+11
英國《金融時報》引述消息報道,美國銀行已開始審視香港業務,以確認哪些員工可以遷往新加坡。一位與該行關係密切的人士表示,這是應變計劃,在新冠疫情旅行限制持續存在期間,可以是長期決定,也可以是臨時計劃。美國銀行對此不予置評。

香港政府努力幫助新加坡經濟發展。

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/fin/instantf/20220127/1643246469455/美銀據報審視香港業務-擬將員工遷往新加坡

走去共存國家新加坡中毒, 睇下邊個員工抽中咁唔好彩.

新加坡個股市叫咩名???

引用:
原帖由 Peter_H 於 2022-1-27 11:36 AM 發表
益左星州 
起碼5000人帶5千億過去
帶過去做定期呀

引用:
原帖由 touya08 於 2022-1-27 11:34 AM 發表
走去共存國家新加坡中毒, 睇下邊個員工抽中咁唔好彩.
不同的國際求職網站調查都講,外國人才prefer 新加坡多於香港,因為唔想隔離。
所謂中毒又如何?反正9成9都輕症,冇症狀

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-1-27 11:37 AM 發表

不同的國際求職網站調查都講,外國人才prefer 新加坡多於香港,因為唔想隔離。
冇問題架......美銀咪過去lor
新加坡個市成交量幾多

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 11:36 AM 發表
新加坡個股市叫咩名???
上年恒生指數表現全球最差

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-1-27 11:39 AM 發表

上年恒生指數表現全球最差
我問新加坡個股市叫咩wor.......
投行過去唔係玩新加坡股市咩......堅想知叫咩???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 11:38 AM 發表

冇問題架......美銀咪過去lor
新加坡個市成交量幾多
係香港都可以抄美股,在新加坡只能投資新加坡股巿?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 11:39 AM 發表

我問新加坡個股市叫咩wor.......
Google 都揾到的東西

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-1-27 11:37 AM 發表

ON鳩佬
當你受感染 冇聲出
就不會柒下柒下

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-1-27 11:40 AM 發表

Google 都揾到的東西
你咪講出黎lor
出名既要google查 ???

引用:

唔同你拗輕症箇症你我都唔係病學專家. 但新加坡係極權國家, 外國人最驚無言論自由

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-27 11:41 AM 發表

你咪講出黎lor
出名既要google查 ???
點解要同你講?你自己Google

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]