• 瀏覽: 6,184
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 四樓四仔 於 2022-1-27 10:15 AM 發表
道個歉同炒人就可以當冇左件事?
小朋友、吾糸黃屍口中嘅
🐭、野豬🐗
所以冇関注組

引用:
原帖由 何紅申 於 2022-1-27 12:39 PM 發表
都係打份工
打份工就可以虐兒?

D 議員去L哂邊? 冇個敢出聲?

蛇鼠一窩😠

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-1-27 01:06 PM 發表
咁啱聽到港台節目,有人打電話去話,保護兒童會唔應該俾總幹事、童樂居院長辭職,應該炒咗呢兩個嘢。

我覺得講得好啱!
成班利益者圍喂位
但竟冇關注L關注
高層咁都唔洗踎
特首有冇再出聲

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-1-27 01:29 PM 發表

成班利益者圍喂位
但竟冇關注L關注
高層咁都唔洗踎
特首有冇再出聲
死人敵志遠「認為根源在於社福界一筆過撥款制度,令院舍缺乏資金。」
https://www.bastillepost.com/hon ... 兒案|狄志遠倡引入專業人員加強監督-重
就算真係缺乏資金,點會搞到咁樣大規模虐待兒童?佢係咪冷血㗎?
發生咁嘅事,社福界議員仲乘機R錢。

保護兒童變成虐待兒童中心! 
垃圾員工唔鍾意做唔好做🪳🐗🐕

AO官僚文化下的產物

引用:
原帖由 manmangrey 於 2022-1-27 11:38 AM 發表

呢D 咁既乜乜關注組企係道得高地上指手畫腳,但就魔鬼化身揾到佢有問題就扮傻扮痴,最好笑係有人受個下可愛,保護野豬呀!守護乜乜呀好撚想作嘔
守護動物唔理人

習慣虐待就習以為常可以當冇事咁!
咩野思想?

炒左唔做都要追究到底呀

睇見就火滾!抄撚晒班仆街,要坐監就坐監,快快摺撚左佢啦!

以後所有受政府資助既NGO一定要嚴格監管班高層(竟然可以任意加自已天價人工肥上廋下)!吾可再比佢地呃高薪公帑hea住做,只白支人工吾洗做和負責!

點解可以咁冇愛心,咁仆街

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-1-27 01:06 PM 發表
咁啱聽到港台節目,有人打電話去話,保護兒童會唔應該俾總幹事、童樂居院長辭職,應該炒咗呢兩個嘢。

我覺得講得好啱!
而家系炒左兩個仆街,不過一般向外叫辭職咁解

引用:
原帖由 口腔花色核心 於 2022-1-27 12:39 PM 發表
社工呢份工呃錢呃人工
香港班社福界可以仲有幾黑暗
社福界肥上瘦下,啲高級管理層只識整色整水呃飯食

完全離哂普😡😡😡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]