• 瀏覽: 3,283
  • 回覆: 39
+2
農曆新年將至,不少市民趕在歲晚添購年花。就全港年宵今年取消,旺角花墟成為買花集中地點,警方宣布今(27日)起至下周二(2...

政府防疫措施,根本達不到分散人流效果

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220127/mobile/bkn-20220127040058074-0127_00822_001.html

香港人為咗買花, 無畏無懼.

好多地方都有年花, 使鬼去迫

點解一定要去花墟買,吉利d?🤣

趁熱鬧!!!無有怕!!!

引用:
原帖由 bblaila 於 2022-1-27 09:30 PM 發表
點解一定要去花墟買,吉利d?🤣
靚d,選擇多,我去多數嗰度買,街邊花檔係冇禁多選擇。

只要執法法部門嚴厲清除所有阻街花盤和存貨,要花店放返入舖或樓上倉,花墟應可防疫安全的買花。

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-1-27 06:37 AM 發表
農曆新年將至,不少市民趕在歲晚添購年花。就全港年宵今年取消,旺角花墟成為買花集中地點,警方宣布今(27日)起至下周二(2...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220127/photo/bkn-20220127040058074-0127_00822_001_01b.jpg?20220127040339

政府防疫措施,根本達不到分散人流效果

新聞來源連結 ...
根本應該封咗花墟⋯⋯ 政府防疫無邏輯可言

政府根本要去各區開更多「花市」分散人流,現咁搞法一定爆大鑊!

襯墟心態攞黎賤
一定要旺角先有花咩

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2022-1-27 09:51 PM 發表

根本應該封咗花墟⋯⋯ 政府防疫無邏輯可言
問凸手點解唔怕花墟多人傳播病毒
凸手會話 A4紙上面冇報告呢個風險,我自己冇呢方面既常識

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2022-1-27 09:57 PM 發表
政府根本要去各區開更多「花市」分散人流,現咁搞法一定爆大鑊!
比吓面啦,凸手團隊做左幾十年公墓園,日日都只係對住A4紙,社會常識係近乎0,唔好對佢地咁高要求啦

東方張相用左清朝時期既? 個個都冇罩! %$#%^$^%&^%&*

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-1-27 10:31 PM 發表
東方張相用左清朝時期既? 個個都冇罩! %$#%^$^%&^%&*
好似係北宋時期的

屌班黑記老味丫,搵張唔知幾多年前嘅相就當係新聞,成班人都唔戴口罩,就話迫爆,黑記正福佳,生仔冇乜乜!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]