• 瀏覽: 5,011
  • 回覆: 70
+4
臭蟲論源於是20世紀中國著名作家魯迅先生寫於1933年的文章
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲。」
第五波疫情中暫只有一人情況嚴重,現已康復出院

嚴重都出院 等於無事啦

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-1-27 11:27 AM 發表

嚴重都出院 等於無事啦
你要唔要試下什麽滋味?

其實應該好似外國咁, 將d中咗招既人隔離, 但唔好去醫等有重症先去救, 咁一來先可以睇到有無打針重症既死亡率, 二來亦都可以大量減少醫院負擔...  

將每一個染疫既人都盡心盡力救好, 減低咗個死亡重症率, d刁民唔會領情. 只會覺得概然個病咁輕政府一定要玩共存

引用:
原帖由 求勝心切 於 2022-1-27 11:30 AM 發表

你要唔要試下什麽滋味?
你無買定  特快靈 + 蓮花清瘟 啦
李超人 有貨

所謂輕症都辛苦到你想死呀

500單普通感冒 有冇1單 嚴重 要入院?

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-1-27 11:27 AM 發表

嚴重都出院 等於無事啦
出院, 但有狗縮, 腦殘, 肺花....等後遺症

引用:
原帖由 touya08 於 2022-1-27 11:38 AM 發表
其實應該好似外國咁, 將d中咗招既人隔離, 但唔好去醫等有重症先去救, 咁一來先可以睇到有無打針重症既死亡率, 二來亦都可以大量減少醫院負擔...  

將每一個染疫既人都盡心盡力救好, 減低咗個死亡重症率, d刁民唔會領情. 只會覺得概然個病咁輕政府一定要玩共存
果班曱甴聲稱話共存,但叫佢地除口罩日日去吸肺炎又怕死。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-1-27 12:00 PM 發表

9縮甩頭髮之嘛,邊使住院架?
9縮  唔合理  
不舉 有可能

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]