• 瀏覽: 10,010
  • 回覆: 81
+11
引用:
原帖由 kamao2011 於 2022-1-26 10:32 AM 發表
人人來自五湖四海
個個開口鄉音不改
周街同鄉會自己人
血脈相連大陸親友
大人打工為好生活
青年讀書為好前途
讀古書詩詞大陸書
粵語歌國語英文歌
小民做小販開士多
搏發達開廠做貿易
撈偏門搞黃賭毒騙
做黑社會打打殺殺
發夢一日衣錦還鄉
落葉歸根故土難離
認同中共國和民國
打鬼佬日本最興奮
周遊世界見識多多
唔信鬼佬假仁假義
勿柒自由偽善民主
唐人最重禮義廉恥
...
因為當年的傳媒夠正氣

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2022-1-26 06:39 PM 發表

因為當年的傳媒夠正氣
唔正氣唔得
講英國壞話會即場被拉,唔需要審
仲有白屋,拉左你去邊到人間消失都唔知
d人仲比人洗腦爭住去英國

附件

Screenshot_20210624_235837.jpg(108.24 KB)

Screenshot_20201216_111723_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg(85.62 KB)

Screenshot_20201221_163646_com.android.chrome.jpg(65.22 KB)

Screenshot_20200616_092556_com.android.chrome.jpg(286.22 KB)

Screenshot_20190822_191724_org.adblockplus.browser.jpg(342.27 KB)

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2022-1-26 11:36 PM 發表

你真係發緊夢!打西人日本人工,先係香港人夢想呀!
你就係我話比人洗腦既一個
又爭住走出黎認做鬼佬奴隸

附件

Screenshot_20210624_235837.jpg(108.24 KB)

Screenshot_20210730_065605.jpg(81.04 KB)

Screenshot_20210626_181223_com.android.chrome.jpg(50.84 KB)

Screenshot_20200616_092556_com.android.chrome.jpg(286.22 KB)

Screenshot_20200420_065946_org.adblockplus.browser.jpg(286.46 KB)

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2022-1-26 11:36 PM 發表

你真係發緊夢!打西人日本人工,先係香港人夢想呀!
我由外資跳入中資,平均每年都派10個月花紅

引用:
原帖由 kamao2011 於 2022-1-27 09:04 AM 發表

當時反共的人都認自己系中國人

衣家見到中共建設中國非常強大
就心理扭曲精神分裂變成港獨恐怖份子
其實港獨班黃畜,係自卑又自大,被洗腦洗到香港人仍然高高在上

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2022-1-27 04:02 PM 發表

你將愛老共同愛國搞錯左!
你入唔到
愛老共又好,愛咩都好。就係中國人政權
依家明串你做洋人殖民地獨裁霸權奴隸呀!

中國人社會嘅死穴從來都係來自作反. 中國人只要唔作反, 個社會就會變好. 一作反除咗社會崩塌, 仲會死人無數, 又會畀外族乘機侵略屠殺. 

英殖之下作反唔嚴重係因為, 人地英國係西方民主國家, 你冇得用埋D"反清復明", "共和", "共產", "民主"等等時代最先進嘅政治理念, 作為作反嘅理念基礎, 冇咗作反, 香港就有咗安定繁榮. 

社會如何, 包括西方民主, 都係人民以行為打造出嚟嘅, 並唔係抗爭, 革命得返嚟. 香港人就只係識得打造一個"馬照包, 舞照跳"嘅低俗社會, 仲承繼埋中國人嘅作反傳統, 先會有今日嘅社會崩塌或面臨崩塌. 到咗最後都係人民嘅問題. 一搞政治就上腦, 一上腦就搞到社會崩塌為止. 一向如此.

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2022-1-27 09:27 PM 發表

共產主義來自英國!
共咩產主義
共產主義只係一種學說
中國係有中國特色既社會主義呀。

做你既歐洲青魚啦,思想都未解放,仲成日做英國奴隸。

附件

Screenshot_20211205_112655.jpg(74.22 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]