• 瀏覽: 67,599
  • 回覆: 512
  • 追帖: 2
【徐英偉涉下台危機】《南華早報》稱獲一名內地人脈深厚的政界人士透露,行政長官林鄭月娥已啟動對民政事務局局長徐英偉的革職程序,以向市民交代「洪為民生日派對」事件的調查及懲處給果。

去 Social 冇帶口罩就要炒,
咁抗疫不力,決定政策嗰個死廢柴笑恥呢,
一 d 事都冇,
淋餸繼續攬佢。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/徐英偉-下台-洪為民-生日派對-南華早報-192712295.html

引用:
原帖由 yat69 於 2022-1-26 09:43 AM 發表
【徐英偉涉下台危機】《南華早報》稱獲一名內地人脈深厚的政界人士透露,行政長官林鄭月娥已啟動對民政事務局局長徐英偉的革職程序,以向市民交代「洪為民生日派對」事件的調查及懲處給果。

去 Social 冇帶口罩就要炒,
咁抗疫不力,決定政策嗰個死廢柴笑恥呢,
一 d 事都冇,
淋餸繼續攬佢。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/徐英偉-下台-洪為民-生日派對-南華早報-192712295.html
咁都要炒
放咗工

抵死
一啲敏感度也沒有
根本官員就唔應該出席呢啲活動

問過阿爺未 ?

難怪笑恥呢個老姑婆響度呃飲呃食

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-1-26 09:44 AM 發表

咁都要炒
放咗工
冇政治智慧嘅人真係冇辦法做官

777: 【哩條衰仔,同人大玩唔預我,抄硬你。】

中央要忠誠愛國者治港  唔係要忠誠廢柴 無能者唔好阻住個位

而家並非以前反對黨敵我關係, 特首無必要死攬廢柴上身, 唔稱職就請佢離開無謂攬炒政府威信

這是好是壞?

講真, 如果要炒, 遠唔止佢一個.

特首一時一樣,早幾日先話唔駛下下人頭落地,而家又變左,幾時真,幾時假,跟佢唔住。

引用:
原帖由 優雅博學的韆鞦 於 2022-1-26 10:11 AM 發表
這是好是壞?
殺一儆百是好事
但最應該炒果個係入境處處長
安心出行唔用、出席飯局時間真係任佢up

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-1-26 09:57 AM 發表

冇政治智慧嘅人真係冇辦法做官
佢依單根本唔算
係無危機意識姐

講真呢D高官,炒完都大把人請,怕乜

我都估係要炒佢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]