• 瀏覽: 37,136
  • 回覆: 563
+10
英國過去一日新增確診個案則有9.4萬宗,比前一日多約6000人;另有439名新冠病毒病人死亡,創自去年2月11日以來的單日新高。縱使疫情反覆,怛首相約翰遜星期一公布放寬入境限制,所有已接種2劑疫苗的旅客,下月11日起進入英格蘭地區將毋須接受病毒檢測。

與病毒共存, 人類係怎共存先??用條屍同佢共存??根本係班抗疫失敗的係度創作個美麗名來放生自己失責!!! 但就有班香港磚家及隻儍鵝想陪佢癲

動用全民檢測啦!!!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1802378/即時-國際-英國單日增439名新冠病人死亡-創去年2月以來最高

與美肺共存, 最緊要玩得開心.

與病病共亡。
想親身享受就快快去歐美啦!香江豬家教授們

磚家仲話隻病毒弱左,但死既人多左,班磚家想點兜呢

英國滅絕抗病力弱既種族,英國正進行種族大屠殺。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 victorkc 於 2022-1-26 08:17 AM 發表
佢地會話死亡率係低咗喎,所以咪係弱咗囉。
不過佢地又唔諗下,咁多人感染到但其實現在比之前無論在疫苗接率及曾經感染過新冠嘅人數,都佔了大多數。如果接種過疫苗,有咗抗體都重有好多重症,甚至死亡率仲係咁高,咁即係話疫苗根本防唔到重症及死亡啫。
雖然疫苗無法阻止到感染,但始終都係可以保護到好多人唔會得到重症及死亡嘅,所以,話omicron弱咗係假像而已。

英美進行人囗大清洗,減輕社福開支,民主社會。

死者多是吾打針者及老人,鬼佬愛自由,支持去玩多過支持防疫,一定定到個可接受死亡率好高!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 victorkc 於 2022-1-26 08:17 AM 發表
CB話增加感染人數(+大分母).......死亡率咪低lor
美國咁1日話百萬單.........個死亡率就拉低, 咁咪好睇lor

有請香土磚家解釋點解死多左人?

明明普通感冒來

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-1-26 08:36 AM 發表
有請香土磚家解釋點解死多左人?

明明普通感冒來
CB : 美國流感平均1年都死幾10萬人啦.....
大陸食煙死都19幾萬啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-26 08:36 AM 發表

CB話增加感染人數(+大分母).......死亡率咪低lor
美國咁1日話百萬單.........個死亡率就拉低, 咁咪好睇lor
低B仔話中完變有天然抗體新人類,好過打疫苗

引用:
最緊要係磚家冇保證omicron之後,冇新品種再出, 所以, 佢地根本係9嗡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]