• 瀏覽: 29,474
  • 回覆: 430
+11
葵涌邨疫情持續擴大,昨日(24日)新增本地個案中近70宗與其相關,全邨16幢大廈中12幢有居民染疫,累計染疫居民逾200人,其中近半數患者沒有接種疫苗,只有約5%居民已打第三針..........

連串確診事件再三證明注射疫苗相當之重要,若聽信奸邪妖獸之言拒絕疫苗,最終只害死自己。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202201/25/AP61ef6d73e4b0576e9f8af653.html

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-1-26 12:53 AM 發表
葵涌邨疫情持續擴大,昨日(24日)新增本地個案中近70宗與其相關,全邨16幢大廈中12幢有居民染疫,累計染疫居民逾200人,其中近半數患者沒有接種疫苗,只有約5%居民已打第三針..........

連串確診事件再三證明注射疫苗相當之重要,若聽信奸邪妖獸之言拒絕疫苗,最終只害死自己。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202201/25/AP61ef6d73e4b0576e9f8af653.html
強烈要求政府公開有幾多有重症同有冇打針,同埋年齡,咁先知打針有冇效

唔係一味谷針托咩!

引用:
原帖由 StockGod 於 2022-1-26 12:55 AM 發表

強烈要求政府公開有幾多有重症同有冇打針,同埋年齡,咁先知打針有冇效

唔係一味谷針托咩!
我都想知,專家正經野唔做,各說各話,最重要嗰部份永遠唔會講。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-1-26 01:00 AM 發表

我都想知,專家正經野唔做,各說各話,最重要嗰部份永遠唔會講。
一味谷針,但老尾肺炎國日日感染同死亡全球number 1

話L咗啦,死同重症都係唔打針人士,全世界—様

打針都仲要睇下打咩針,T細胞先有效

打咗針中招輕症,居家隔離十日無事。
無打針中招重症,要入醫院深切治療,有機會無命!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-1-26 12:53 AM 發表

新聞來源連結:
近半數即係未夠半數啦
即係有一半打左針都中招 但又唔公布打左咩針
比d數據分析下邊隻針比較好 再谷針咁唔好咩

唔打針收回公屋

點解唔打針

引用:
原帖由 StockGod 於 2022-1-26 12:55 AM 發表

唔係一味谷針托咩!
唔駛谷,呢挑行過醫務所,真係多左好多人打針

引用:
原帖由 s336990 於 2022-1-26 06:42 發表

但今次無人重症喎
而無打針中招只係近半,即打針中招仲要比一半多啲啲
而無打針中招嘅,有3成係無症狀喎

我開始懷疑防重症係宣傳口號嚟
你嘅意思係政府做得好? 做得早、未到重症已幫班刁民及早行醫? 疫情吾係睇今次、呢次、果次咯.要追得上國際就要睇住全世界大數據、而吾係日日搬龍門.
你睇到政府宣傳片打疫苗系減輕重症、都算有理智、但香港重有好多人應為打疫苗系防止減染?系香港刁民特別多?定系政府宣傳片用左一種特別手法、內容齊傳、但篇篇重點不在手法?呢個手法文宣方式黃C成日用、就好以生活其中的謊言手法.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]