• 瀏覽: 9,159
  • 回覆: 34
+2
今次唔似show quali.. 似部署好 等時機郁手(劍指中國)

美國 乜嘢經濟招數出齊 都損害唔到中國增長,唯有 武攻:

1. 攻打南海 諸島設施
(佢地已 文宣 島嶼不屬於中國)
2. 正式 駐兵 台灣,叫台灣挑起事端出兵,然後有口實 支援台灣開打一場局部戰爭(順便 打擊正在建造的 第三艘 航母)

想多了,老尾是示弱!

引用:
原帖由 KFC3144 於 2022-1-25 05:47 PM 發表
今次唔似show quali.. 似部署好 等時機郁手(劍指中國)

2. 正式 駐兵 台灣,叫台灣挑起事端出兵,然後有口實 支援台灣開打一場局部戰爭(順便 打擊正在建造的 第三艘 航母)
唔使理佢,老尾又唔敢真打,2016年菲律賓告去海牙國際法庭判決戈幾日,都有2個航母戰鬥群入南海示威,結果中國派出超過1百艘戰艦迎戰,都未相遇,2個航母戰鬥群就退出咗南海去咗菲律賓海,自此以後東南亞國家就不怕美國,知道佢有對手啦!

美國連阿富汗都打不贏,有何能力打中國?

得閒訓覺好過,咪諗埋D無謂野。

根據美國海軍協會網站(USNI)1月25日報道,美國海軍第七艦隊發言人證實,1月24號在“卡爾·文森”號航母上發生“降落事故”的F-35C艦載機確認墜入南海,事故也對“卡爾·文森”號航母的甲板造成一定影響。

不過發言人同時表示,此次事故對“卡爾·文森”號甲板的衝擊是表面的,所有的飛行操作設備都可以正常運行,“卡爾·文森”號航母已經恢復在南海地區的運作。

美國海軍安全中心稱此次墜機是卡爾文森號自2021年11月22號以來發生的第5起A類航空事故。美國第七艦隊發言人也沒有立即回應是否打算打撈這架戰鬥機的問題。

引用:
原帖由 KFC3144 於 2022-1-25 05:47 PM 發表

點解一定係劍指中共?
唔可以係劍指海嵾威咩?

阿爺嚇大架,幾時都未驚過鬼佬聯軍。

同場加映

引用:

都係個句.
浪費資源, 人力, 維修, 等等.

依家咩時代, 大家有幾多底牌心裡有數.
唔係show出黎就威威

引用:
原帖由 求勝心切 於 2022-1-26 11:47 AM 發表
阿爺嚇大架,幾時都未驚過鬼佬聯軍。
5個航母戰鬥群 唔係講笑,堅打好大鑊🤔

多謝卡爾貢獻一架

引用:
原帖由 KFC3144 於 2022-1-26 12:03 PM 發表

紙板公仔稻草人

引用:
原帖由 KFC3144 於 2022-1-26 12:03 發表

俄羅斯馬上收服烏克蘭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]