• 瀏覽: 39,038
  • 回覆: 128
+3
警方於去年10月巡查發現尖沙嘴一名火鍋店女食客涉嫌使用虛假「安心出行」程式,控告她一項使用虛假文書罪。案件今再在九龍城裁判法院提堂,控方決定撤銷被告控罪,裁判官批准控方申請,並下令控方須支付被告訟費。

22歲女被告曾聰賢,被控於2021年10月2日在尖沙嘴寶勒巷萬事昌廣場1樓「碼頭故事火鍋」內知道或相信有關虛假文書,即一個虛假的「安心出行」使用紀錄屬虛假,而使用該文書,意圖誘使輔警7890李婉儀接受該文書為真文書,並因接受該文書為真文書而作出或不作某些作為,以致對輔警7890李婉儀不利。

案件今再在九龍城裁判法院提堂。

曱甴用假安心,點解會突然撤控更須付曱甴訟費?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1802166/即時-港聞-女食客涉使用假-安心出行- 控方今撤控須付被告訟費

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2022-1-25 03:39 PM 發表
警方於去年10月巡查發現尖沙嘴一名火鍋店女食客涉嫌使用虛假「安心出行」程式,控告她一項使用虛假文書罪。案件今再在九龍城裁判法院提堂,控方決定撤銷被告控罪,裁判官批准控方申請,並下令控方須支付被告訟費。

22歲女被告曾聰賢,被控於2021年10月2日在尖沙嘴寶勒巷萬事昌廣場1樓「碼頭故事火鍋」內知道或相信有關虛假文書,即一個虛假的「安心出行」使用紀錄屬虛假,而使用該文書,意圖誘使輔警7890李 ...
唔明點解要撤控? 律政司要解釋清楚喎!

典解要放生佢 肥華自從係外國仆乖之後一直潛水想臨尾幾個月想刷存在感

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-25 03:41 PM 發表

我用一張大富翁紙幣
比你當冥府銀行鈔票
我有冇使用虛假文書或使用假鈔?

引用:
原帖由 touya08 於 2022-1-25 03:43 PM 發表
典解要放生佢
相信係程序出錯
呢個6正屍真係週不時出問題

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-25 03:41 PM 發表

x 2
睇link都唔知點解冇事

可能人哋用舊版app , 啲狗唔識分別 , 以為用a貨 , 點知 創科局 驗過原來係真嘅 , 所以撤控 ?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-25 03:44 PM 發表

相信係程序出錯
呢個6正屍真係週不時出問題
要查誰在妨礙司法公正?

國安法出場後, 鄭虐驊已經應響不了大曱甴的審訊, 而家放生隻細既同宗主交待一下。

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2022-1-25 03:39 PM 發表

22歲女被告曾聰賢,被控於2021年10月2日在尖沙嘴寶勒巷萬事昌廣場1樓「碼頭故事火鍋」內知道或相信有關虛假文書,即一個虛假的「安心出行」使用紀錄屬虛假,而使用該文書,意圖誘使輔警7890李 ...
點解會突然撤控 x2

快解釋啦,這對守法市民不公平不公義

買翻版碟睇翻版碟用假貨都唔犯法,因為好難證明到佢係知情情況下用假野。會唔會係呢個原因呢?🤔

應該係某 D 程序錯咗告唔倒隻曱甴,
一早要司法改革

有安心出行記錄?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]