• 瀏覽: 6,724
  • 回覆: 118
+4
世界衞生組織周一(25日)在比利時舉行執行委員會會議,總幹事譚德塞表示,全球上周平均每3秒就新增100宗新冠肺炎確診病例

譚德塞:人類將與新冠病毒共存

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220125/bkn-20220125073407265-0125_00992_001.html?refer=hn2

提示: 違規內容已被屏蔽
西人與病毒共存……亡

中國會隔岸睇下歐美 共存 抑或 共亡 先。

所以各位記得

打針打針打針

引用:
原帖由 iamgebby 於 2022-1-25 09:31 AM 發表
都係嗰句, 你冇得揀

中國無可能永遠清零, 你嘅命運就係畀佢爆發

你而家夾硬清零, 只有三個後果 :

1. 嚴重影響自己經濟同發展, 人材流失
2. 虛耗社會資源, 令人民疲勞, 不滿, 貧窮
3. 眼白白睇住全世界互相開通, 互相建立關係, 將中國關於世界之外, 就算你第日開通返人哋都唔會理你

最重要係, 你承受完呢啲惡果之後, 一樣都係要畀佢爆發

你話中國人打 ...
嚴格抗疫,你在國內一定安全.
鬆散抗疫,返工返學隨時命都無.
嚴格抗疫,就算中左都有醫療照顧.
鬆散抗疫,醫療負荷不到,除非你買了天價醫療保險.政府只會叫你在家等死.
病毒共存不是人人都中病毒,而是抗疫達到一定條件,醫療設備應付到情況下,依幾個條件下先做到病毒共存.
愛茲病都算病毒共存,但問題是正常人會不會名知對手有愛茲,都不造安全就玩足5味?

每12秒一人病亡。

主張與病毒共存的人呀!
明年今日有命不死再回來討論吧!

引用:
原帖由 iamgebby 於 2022-1-25 09:31 AM 發表
都係嗰句, 你冇得揀

3. 眼白白睇住全世界互相開通, 互相建立關係, 將中國關於世界之外, 就算你第日開通返人哋都唔會理你

你話中國人打 ...
冇錯
幾時都話新加坡先至係真正愛人民的政府
早有先見之明
唔會做埋d徒勞無功嘅無謂嘢

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
都係嗰句, 你冇得揀

你話中國人打 ...
冇得揀嘅係西方放棄左嘅國家 , 唔係我哋 。

淨係得動態清零要經濟成本, 與病毒共存就冇成本? 醫護人員大量確診導致醫療系統崩潰 ,大量市民因染疫不能上班,導致各種經濟鏈斷裂,成本更加高。

成日喺度話要與病毒共存嗰班戇鳩仔,係唔係想政府宣布以後懷疑自己中招,唔使去醫院, 醫院唔會收你,叫你自行喺屋企隔離, 死咗就call車送去火葬場就得? 與病毒共存就會係咁㗎啦, 你哋真係想咁樣至好講啦,諗清楚, 唔好人講你又講。

你睇下葵涌邨個阿伯確診咗,幾個鐘頭冇人送佢入院,個仔已經對住鏡頭鬼殺咁嘈。

同埋唔係中招死唔去就大晒, 講到好似與病毒共存冇成本咁樣 。美國因為醫護人員確診激增而缺乏足夠人手, 已經會令醫療系統崩潰, 令其他病人得唔到適當嘅處理而死亡。 日撚日喺到吹風共存,咁撚鍾意共存快啲去美國英國,冇人阻止佢哋。

現階段中國大陸同香港就唔會共存㗎啦,唔鍾意快撚啲走。

引用:
都係嗰句, 你冇得揀

你話中國人打 ...
要共存,一定要有藥醫先!邊隻疫苗有用,睇抗體係無用,睇事實啦!打復必泰嘅西人每日夾埋爆過百萬,每日死過萬,打中國制的,大家有目共睹!你又會話中國隱瞞,我當有,假設瞞10000倍,我相信西人相對都有瞞10倍,大家計數啦!
依家D藥廠死都唔整藥,因為錢,疫苗就個個要打,藥就有事先要食,大家心數啦!

引用:
都係嗰句, 你冇得揀

你話中國人打 ...
病毒都無可能同西方共存!

病毒想殺你呀!

引用:
原帖由 iamgebby 於 25-1-2022 09:31 發表
都係嗰句, 你冇得揀

你話中國人打 ...
大6有條件食花生,真係冇事先變陣都得,西人係局變你估佢地唔想控制咩

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]