• 瀏覽: 15,731
  • 回覆: 85
+3
葵涌邨爆疫嚴重,惟有映葵樓居民昨日(24日)向東網投訴指,檢測站職員於居民完成檢測後,未有妥善處理樣本,運送途中將樣本瓶跌落地上,有部分瓶身因而跌破,瓶中樣本濺出,惟職員僅拾起樣本瓶就當無事發生,未有交代如何處理。東網正向相關部門查詢。

映葵樓居民陳先生指,昨午(24日)他與女兒到專為映葵樓居民而設的檢測站強檢,當時他使用4號位,惟完成檢測後發現檢測站職員未有妥善處理樣本,於運送途中將樣本瓶跌落地上,有部分瓶身因而被跌破、樣本濺出,甚至濺到另一位使用3號位居民女兒的鞋。

陳先生批評,即使職員並非專業,但如此處理未免太輕率,擔心因而令檢測結果出錯。他續指,自己有鄰居確診,一直都很擔心,門、窗亦不敢打開,而事件亦令女兒「嚇一嚇」,回家立即消毒,希望當局能就事件給予交代。

咁都比人影到, 唔知會唔會影響結果

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220125/bkn-20220125020045329-0125_00822_001.html

OMG  危險

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-1-25 09:45 AM 發表
OMG  危險
成地都係

咁都得🤢

又一傳染途徑

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-1-25 10:30 AM 發表
又一傳染途徑
呢次真係多謝國泰

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-1-25 10:41 AM 發表

呢次真係多謝國泰
呢單唔關國泰事

小心d 。

辛苦哂....................

三百蚊日臨時工

番灘
買定離手啦喂

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-1-25 10:49 AM 發表

呢單唔關國泰事
應該講緊第五波

個樽好輕,
塑膠做.
又有螺旋蓋.
無可能會跌爆及飛濺.

洞房日日落毒洗腦.
九up.

有號碼bar code,唔怕撈亂

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-1-25 09:24 AM 發表
葵涌邨爆疫嚴重,惟有映葵樓居民昨日(24日)向東網投訴指,檢測站職員於居民完成檢測後,未有妥善處理樣本,運送途中將樣本瓶跌落地上,有部分瓶身因而跌破,瓶中樣本濺出,惟職員僅拾起樣本瓶就當無事發生,未有交代如何處理。東網正向相關部門查詢。

映葵樓居民陳先生指,昨午(24日)他與女兒到專為映葵樓居民而設的檢測站強檢,當時他使用4號位,惟完成檢測後發現檢測站職員未有妥善處理樣本,於運送途中將樣本瓶 ...
跌左咪作廢囉,都弱智。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]