• 瀏覽: 29,095
  • 回覆: 217
+8
我有計 赴京請罪!!!跪地求饒!!!

有高官落馬, 即有負責任的制度。。。亞爺便放心通關,  各位帶備回鄉咭在身啦,  隨時宣布通關!

搵人祭旗, 冇得留低。

引用:
原帖由 哪singh 於 2022-1-25 09:06 AM 發表

中央幾時會向林鄭下手?
越快越好!

徐代其他人受

處長關長專員官員19議員人大等都由佢一個頂,公平咩?

引用:
原帖由 johnny2greentea 於 2022-1-25 07:54 AM 發表
參與「洪門派對」的十四名現任官員陸續復職,唯獨民政事務局局長徐英偉被特首辦要求繼續休假至二月三日年初三,如此獨特安排,令官場及政圈議...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20220125/share_2022012506544241927.jpg

今次點算好,大家有計嗎?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2301981/即時-港聞-專欄-傳林鄭欲-殺-徐英偉-待京拍板
由第一日關記招已經知道郁硬佢啦。

無政治智慧,只識social,上次油麻地燒死一家人,佢仲响Facebook 哂食糖水相,已經昶佢on 9了。

引用:
原帖由 ee333ee 於 2022-1-25 08:01 AM 發表
利用徐英偉交人頭啫
你認同徐英偉佢嘅行為?及贊成佢留任,繼續服務市民大眾?
有擔當嘅官員、早就自動辭職啦!

柒婆同笑恥抗疫不力,仲好意思炒人

抗疫不力,大陸官員都要下台。殺一儆百,符合阿爺執法手段。

good news

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-1-25 08:50 AM 發表

炮灰?
咁多年黎有幾多人問責過?
佢都係信領導,不要見到鮑魚立即走,食完鮑魚立大功........

.

炒個二打六都要中央肯首?

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 25/1/2022 09:15 AM 發表
早幾日柒婆出席記者會唔戴口罩,反觀其他人都有戴。咁明顯違反防疫要求,又唔見佢嚴肅跟進,又或者自我請辭?嚴人鬆己,唔通係一個領導人應該做嘅?
算吧啦,我覺得佢都神神化化。記者會上又唔戴口罩,落去葵涌邨視察又唔着保護衣

傳下就得

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2022-1-25 09:19 AM 發表
徐代其他人受

處長關長專員官員19議員人大等都由佢一個頂,公平咩?
一命換十九命,犧牲值得......

電影對白:交個人出嚟,大家好做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]