• 瀏覽: 3,053
  • 回覆: 28
參與「洪門派對」的14名現任官員今明兩天陸續復職,但被特首林鄭月娥公開指是「尤其失望」的民政事務局局長徐英偉,則被特首辦要求繼續休假。

徐局長,你是大人,有些事,不用畫公仔畫出腸。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1801859/即時-港聞-洪門派對-徐英偉休假至初三-無收到辭職要求

徐生心想,我背後有個大黨撐腰,你777夠膽請我吃無情雞咩?

引用:
原帖由 Cepa 於 2022-1-24 07:59 PM 發表
徐生心想,我背後有個大黨撐腰,你777夠膽請我吃無情雞咩?
七婆郁佢來樹立威信,滅而家香港人滿之火。

政府已經採取卸膊責任制

可以多D時間陪屋企人,希望年初四可以見番徐局長出嚟

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-1-24 06:12 PM 發表
參與「洪門派對」的14名現任官員今明兩天陸續復職,但被特首林鄭月娥公開指是「尤其失望」的民政事務局局長徐英偉,則被特首辦要求繼續休假。

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8e3e27df4ab45a3f876dd0c8f9fa16a6/stheadline/inewsmedia/20220124/share_2022012417560170534.jpg
呢啲時刻, 會有「高人」出現, 拉扯拆局~

自動請辭總好過被人炒, 留有尊嚴地下台。 

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-1-24 08:03 PM 發表

七婆郁佢來樹立威信,滅而家香港人滿之火。
告 CX 果兩個 staff 仲大快人心哪

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2022-1-24 08:19 PM 發表

告 CX 果兩個 staff 仲大快人心哪
另一單。
但洪門宴出席的高官契弟已令人不滿。

趕番個仆街番去溫哥華匯豐,做番佢以前做開嘅企堂算啦。

全城抗疫水深火熱,局長去完派對仲有得休假

唔使辭,係炒魷

未能復職,前途未卜,局長過年心情應忐忑不安,應比死更難受。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]