• 瀏覽: 10,018
  • 回覆: 44
新冠病毒傷害力 如同一般感冒。
目標清零 並不現實。

人講你就信,新冠後遺症你知唔知,病完可以再病,病毒亦可以不停變種,新冠不等如感冒,而且感冒都可以很嚴重,你知唔知美國每年有幾多人死於流感

美國過去24小時 確診總數突破7000萬,新增死亡4303例

每天死這麼多的普通感冒?

怎麼看也不像普通感冒

而且還有很多嚴重後遺症!!

引用:
原帖由 數錢數唔停 於 2022-1-23 11:55 PM 發表
目標清零 並不現實。
你中咗就唔會咁講!😷

咪on9啦,美國而家初步數據Omicron 死亡率大約. 6%, 流感通常. 1%,  係六倍呀。 Omicron傳染力勁過流感, 基數大,死亡人數一樣唔小。 其實黃畜唔使搞咁多文宣, 條數好簡單,要學西方個套,有心理準備大約三,四百萬個案,死二萬幾人, 仲要求神拜佛唔會傳吓傳吓變隻Delta之類嘅高殺傷力病毒,唔係就真係要學三哥咁通街燒屍。

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2022-1-24 02:13 AM 發表
咪on9啦,美國而家初步數據Omicron 死亡率大約. 6%, 流感通常. 1%,  係六倍呀。 Omicron傳染力勁過流感, 基數大,死亡人數一樣唔小。 其實黃畜唔使搞咁多文宣, 條數好簡單,要學西方個套,有心理準備大約三,四百萬個案,死二萬幾人, 仲要求神拜佛唔會傳吓傳吓變隻Delta之類嘅高殺傷力病毒,唔係就真係要學三哥咁通街燒屍。
好一句黃畜, 非常認同, 通常講得出什麼要與病毒共存, 同感冒差不多果d人, 肯定都係黃, 因為都係信晒d死鬼佬同無腦

引用:
原帖由 數錢數唔停 於 2022-1-23 11:55 PM 發表
目標清零 並不現實。
如果美國仲係日日死幾千人,根本無可能相信同病毒共存係可行。你睇連同樣係五眼既新西蘭都堅持要清零啦。

引用:
目標清零 並不現實。
你確診左未呀,死返去陰國啦

引用:
原帖由 andy14011982 於 2022-1-24 02:37 AM 發表

好一句黃畜, 非常認同, 通常講得出什麼要與病毒共存, 同感冒差不多果d人, 肯定都係黃, 因為都係信晒d死鬼佬同無腦
非也 非也。 這問題上,用顏色立場定義是沒有意義。 黃屍黑暴的定義未伸延到咁廣泛。

只是 從經濟角度 及 措施又能否達成清零方針作考慮而已。

引用:
原帖由 數錢數唔停 於 2022-1-24 09:41 AM 發表

非也 非也。 這問題上,用顏色立場定義是沒有意義。 黃屍黑暴的定義未伸延到咁廣泛。

只是 從經濟角度 及 措施又能否達成清零方針作考慮而已。
前提是:新冠病毒傷害力 如同一般感冒 已經科學上被證實。

引用:
目標清零 並不現實。
你去中下,然後話俾我地知係咪感冒咁簡單?

引用:
原帖由 cortet 於 2022-1-24 10:19 AM 發表

咪有人計過囉,OMICORN0.6%:感冒0.1%,六倍死亡率啊。
另外,傷害力也是OMICORN高得多,畢竟肺部傷害較大及有更多後遺症,再加上未發現長期後遺症。

請問新冠病毒傷害力 如同一般感冒的論據在哪?
我不認為相差六倍是"如同"

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-1-24 12:10 PM 發表

咪有人計過囉,OMICORN0.6%:感冒0.1%,六倍死亡率啊。
另外,傷害力也是OMICORN高得多,畢竟肺部傷害較大及有更多後遺症,再加上未發現長期後遺症。

請問新冠病毒傷害力 如同一般感冒的論據在哪?
我不認為相差六倍是"如同"
師兄/姐,嚟班人盲的又失心瘋,去地睇唔到正常數據的,,比份大紀x台毒果去地啦,然後全部變晒專家

引用:
目標清零 並不現實。
流感傳染力邊有佢咁強呀?
3日過百人嘅傳染力,你話如普通感冒?
依啲只係西方無能嘅維穩文宣嚟咋!

引用:
原帖由 cortet 於 2022-1-24 10:19 AM 發表

其實你睇下數美國新冠死幾多人先講? 你要有心理準備, 如果香港學西方咁與病毒共存會點? 如果香港死幾萬人接唔接受到? 同埋你敢講病毒變種一定係唔會再變強?

主題標籤 #封城
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]