• 瀏覽: 30,308
  • 回覆: 252
+8
高傳播力但低致命的變種病毒Omicron在葵涌邨爆發,「清零」與「共存」路線再掀爭議。香港大學微生學系臨牀助理教授薛達(Siddharth
Sridhar)昨日(22日)在facebook發文,指本港清零政策已凌駕社會所有代價,認為在新階段須認識到病毒會長期傳播的現實,又指清零是不可能任務,故全球多個地方正開始在廣泛接種疫苗的情況下與病毒共存。他直言,通關若建基於清零必成「泡影」,因清零是不能持續,...

重點表達嘅係...通關必成「泡影」

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220123/bkn-20220123115550920-0123_00822_001.html?eventsection=hk_cnnews&eventid=71549E518A5CCA45E050007F010049A4

唔好再提通關
Up親都飯忌

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-1-23 02:07 PM 發表
高傳播力但低致命的變種病毒Omicron在葵涌邨爆發,「清零」與「共存」路線再掀爭議。香港大學微生學系臨牀助理教授薛達(Siddharth
Sridhar)昨日(22日)在facebook發文,指本港清零政策已凌駕社會所有代價,認為在新階段須認識到病毒會長期傳播的現實,又指清零是不可能任務,故全球多個地方正開始在廣泛接種疫苗的情況下與病毒共存。他直言,通關若建基於清零必成「泡影」,因清零是不能 ...
呢啲專家收撚皮啦!

大陸有能力清0點解唔清。西方國家冇能力所以投降又要拉埋我地落水。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-1-23 02:07 PM 發表
Sridhar)昨日(22日)在facebook發文,指本港清零政策已凌駕社會所有代價,認為在新階段須認識到病毒會長期傳播的現實,又指清零是不可能任務,故全球多個地方正開始在廣泛接種疫苗的情況下與病毒共存。他直言,通關若建基於清零必成「泡影」,因清零是不能 ...
呢條仆街專家應該係美國臥底

引用:
原帖由 希夷 於 2022-1-23 02:13 PM 發表
唔好再提通關
Up親都飯忌
真的好邪喔
每次話要準備通關啦,
結果就爆大單嘢
都唔知點解

引用:
原帖由 珍貴榴槤 於 2022-1-23 02:15 PM 發表

呢啲專家收撚皮啦!
專家有無帶家人去西方與病毒共存先

如果講到通關 不如問下班磗家 點解澳門可以咁快就同內地恢復通關

引用:
死阿叉,就係你D福佳同胞搞死香港。
重係道亞枝亞佐講風涼話?

引用:
原帖由 珍貴榴槤 於 2022-1-23 02:17 PM 發表

呢條仆街專家應該係美國臥底
三哥亞叉,同中國有仇

香港唔清零,大陸都唔會同你通關啦,你估香港好巴閉咩

而家係buy time希望病毒變成普通野

引用:
原帖由 希夷 於 2022-1-23 02:13 PM 發表
唔好再提通關
Up親都飯忌
香港雞蟲有排紮砲~

引用:
原帖由 racyhk 於 2022-1-23 02:17 PM 發表

真的好邪喔
每次話要準備通關啦,
結果就爆大單嘢
都唔知點解
林鄭睇通睇透:“鏡花水月”~

引用:
有q 用,解決吾到淨吹豬家

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]