• 瀏覽: 24,359
  • 回覆: 100
大埔新興花園發生火警及有人墮樓死亡。今(23日)凌晨3時39分,大埔安埔里2號新興花園康誠閣中層一單位發生火警,火勢相當猛烈,單位大量濃煙冒出

消防接報到場,出動一喉一煙帽進救灌救,消防員於起火單位內救出一名女子,她期後被送往醫院救治,惟搶救後不治。其後消防員架起雲梯查看火場環境。現場消息指,該名男子與女子同住同一單位,男死者姓吳31歲,女死者62歲,暫未知兩人關係及事件原因。消防調查後認為火警原因有可疑,其後,警方爆炸品處理課人員到場調查。警方現正調查事件。

居民劉太指,火警發生期間有多人從後梯逃生,秩序大致良好,濃煙未有湧入後梯。其間有婆婆行動不便,她丈夫便協助婆婆逃到安全地方。她指起火單位是新裝修,並不認識戶主。

又死兩件! 香港近排真係好唔吉利!
要用到爆炸品處理課? 呢單嘢唔簡單喎!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/727445/大埔新興花園單位起火-女子送院亡男墮斃-爆炸品處理課到場調查

呢幾年香港真係流年不利! 
係天災定人禍? 各位自己判斷啦

爆炸品?唔通又有人整炸彈?

小鮮肉

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-1-23 08:12 AM 發表
呢幾年香港真係流年不利! 
係天災定人禍? 各位自己判斷啦
乜都有, 但有D關政策事, 香港人可以唔洗咁辛苦的.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-1-23 08:15 AM 發表

中國人有一句話: 福禍無門惟人自招

警方爆炸品處理課?????

唔係隻31碎當單位係曱甴軍火庫嘛

害死埋自己老母

孽緣.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-1-23 08:15 AM 發表

31歲唔錯喎

而家墮斃咪舒服晒唔辛苦囉

引用:
原帖由 s336990 於 2022-1-23 08:37 AM 發表
爆炸品處理課?
係唔係手joke啲軍火庫嚟?
存放大量火魔法材料?
梗係炮製緊炸彈準備年初一無差別屠殺香港市民

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-23 08:38 AM 發表

31歲唔錯喎

而家墮斃咪舒服晒唔辛苦囉
無學九龍灣狀士, 就死得唔抵啦.

又要減價了
Rip

死者安息

曱甴軍火庫?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]