• 瀏覽: 12,124
  • 回覆: 50
美國《空軍雜誌》20日稱,美國空軍已將5個聯隊指定為“先導聯隊”,將更注重以整個聯隊為一體執行快速海外部署和作戰任務,用於在大規模高強度戰鬥中,有效對抗中國與俄羅斯等強大對手......

全文︰https://www.163.com/dy/article/GU9BNUHC0514R9OJ.html

A-10雖然老舊,但戰鬥力相當之驚人,曾經在許多場戰爭中表現出色,美國派出A-10對付中國,可能正正重視中國。

A-10擅於攻擊地面裝甲車,可能美軍假設俄羅斯會像二戰時代那種,只用鋼鐵洪流輾壓對手,而沒有其他支援的戰術吧

A10過嚟比前衛2當練靶用.

消耗中俄空空導彈

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-1-22 06:59 PM 發表
美國《空軍雜誌》20日稱,美國空軍已將5個聯隊指定為“先導聯隊”,將更注重以整個聯隊為一體執行快速海外部署和作戰任務,用於在大規模高強度戰鬥中,有效對抗中國與俄羅斯等強大對手......

全文︰https://www.163.com/dy/article/GU9BNUHC0514R9OJ.html

A-10雖然老舊,但戰鬥力相當之驚人,曾經在許多場戰爭中表現出色,美國派出A-10對付中 ...
出怪招

基本上就系話比中我知我唔想打做吓樣你放過我啦!

有絕對制空權A-10就可以當空中炮台用,但對住中俄....黎一隻爆一隻啦,老尾當中俄係盲嘅

A1O怎會差,transformer  第一集,就是靠A1O射爆狂派

咁咪無知囉,A-10支援地面作戰專打坦克,火箭車,炮兵陣地,直升機,的空中霸王

引用:
原帖由 nashwan 於 2022-1-22 08:37 PM 發表
A10過嚟比前衛2當練靶用.
出得A10就梗先掃平敵人空防啦,再配合電子戰機作戰啦

用A10來爭奪制空權? 肥電連A10也不如。

引用:
原帖由 lubet 於 2022-1-23 12:44 發表
A1O怎會差,transformer  第一集,就是靠A1O射爆狂派
電影都當真?

引用:
原帖由 maoleitau 於 2022-1-23 04:11 PM 發表

面對中俄這種對手, 前線基地已經遭受毀滅性反擊, 還有可能部署A-10嗎 ? A-10作戰範圍不足五百公里, 你認為美國可以如何部署 ?
真係企定定俾你打咩,打遊擊先係戲肉,到時A10失驚無神嚇你—驚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]