• 瀏覽: 4,917
  • 回覆: 73
+6
葵涌邨逸葵樓出現超級傳播,至今已有20宗新冠肺炎確診,港府昨晚(21日)宣布將約2,700居於上址住戶實施居家隔離,下令禁足並須接受強制檢測;而鄰近的映葵樓亦出現3宗確診,今晨(22日)4時被列「受限區域」,全數住戶須接受強檢,並至有檢測結果方可離開,政府目標是在今晚7時完成。有居民批評圍封決定倉促,「畀政府殺個措手不及」,直斥阻人開工。

香港人返工大過天,冇得返工毋寧死

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220122/bkn-20220122034125660-0122_00822_001.html

點解唔提早通知, 話封就封, 亳毛準備

逃走

平時呃假紙咋病,,突然變得咁勤力

邊個走佬,就捉佢入 竹篙灣

為咗香港大衆著想如有逃走者捉去隔離營

不如擴大竹篙灣,包埋滴滴尼入去,橫掂都關閉咗,咁隔離人都環境舒適D啦

屌、你 仲返工?  
老細唔屌9你。公司D人都屌9你啦。 直頭未到公司老細叫你以後唔洗返。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-1-22 03:57 PM 發表
葵涌邨逸葵樓出現超級傳播,至今已有20宗新冠肺炎確診,港府昨晚(21日)宣布將約2,700居於上址住戶實施居家隔離,下令禁足並須接受強制檢測;而鄰近的映葵樓亦出現3宗確診,今晨(22日)4時被列「受限區域」,全數住戶須接受強檢,並至有檢測結果方可離開,政府目標是在今晚7時完成。有居民批評圍封決定倉促,「畀政府殺個措手不及」,直斥阻人開工。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220122/photo/bkn-20220122034125660-0122_00822_001_01b.jpg?20220122141226
畀政府殺個措手不及 .........

哦 ~~~~~~~~
唔殺個措手不及唔通俾時間你著草呀 ??????

慘喇,D單交唔到貨

附件

snapshot.jpg(34.28 KB)

snapshot .jpg(32.42 KB)

snapshot .jpg

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-1-22 04:08 PM 發表
慘喇,D單交唔到貨
claim政苦 .

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2022-1-22 04:02 PM 發表
屌、你 仲返工?  
老細唔屌9你。公司D人都屌9你啦。 直頭未到公司老細叫你以後唔洗返。
無撚錯,我棟樓之前一件中招要強檢,我同公司講咗,我公司都要我放3日假,返工前再檢測無中招先可以返工
而家果度爆到7彩,除非你隱瞞唔報俾公司知,否則公司會俾你即刻返工先出奇,你就算返去都一定會俾公司老闆同事屌撚死你,咪累大家要去竹高灣過年

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-1-22 04:08 PM 發表
慘喇,D單交唔到貨
賣病毒燒豬大過天!如果俾你帶病毒賣到燒豬,又係政府無能!

香港人真係好鍾意返工

引用:
原帖由 天生遇車手 於 2022-1-22 04:16 PM 發表
香港人真係好鍾意返工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]