• 瀏覽: 18,330
  • 回覆: 160
【明報專訊】葵涌邨逸葵樓累計20宗確診個案,對於政府至昨晚才圍封逸葵樓,立法會醫療衞生界林哲玄認為難以理解,質疑政府是否不能在一晚之內動員人手圍封;選委會界別陳凱欣表示,以往有一個確診個案的大廈,政府都會圍封強檢,不理解當局要事隔數天圍封逸葵樓的原因,質問「若因此在未來一星期再產生傳播鏈,責任誰負?」

一晚可以動員百幾位醫護,派飯,保安,民安隊?乜唔駛統籌??
陳凱欣議員,你又唔知可否做到動員到咁多人??還是你覺得一堆普通市民就可以做到封樓???

我對陳凱欣今次言論好失望,原來佢都係一個政棍.....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20220122/s00001/1642790379467/議員批遲封逸葵樓-「一晚不能動員百多人-」

唔駛等招標,淨苦已經好大進步。

直頭大型災爛

可請球解放軍協助

引用:
原帖由 288328832883 於 2022-1-22 06:46 AM 發表
直頭大型災爛

可請球解放軍協助
咁小事搵解放軍?
巨嬰性格表露無遺........

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-1-22 07:14 AM 發表

咁小事搵解放軍?
陳曼琪仲話叫中央派人封城做全民檢測添
有用咩?
不過依家咁搞其實係侮辱緊三條七
完全冇能力管治香港,仲想做多五年?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-1-22 06:13 AM 發表
【明報專訊】葵涌邨逸葵樓累計20宗確診個案,對於政府至昨晚才圍封逸葵樓,立法會醫療衞生界林哲玄認為難以理解,質疑政府是否不能在一晚之內動員人手圍封;選委會界別陳凱欣表示,以往有一個確診個案的大廈,政府都會圍封強檢,不理解當局要事隔數天圍封逸葵樓的原因,質問「若因此在未來一星期再產生傳播鏈,責任誰負?」

陳凱欣議員,你又唔知可否做 ...
政府在第五波爆發之前不久才開會及作統籌過!!!話一旦爆發會好好統籌及協調應對!!!已作出最好的準備!!!

乜之前的所謂精心策劃及步處是廢的嗎???

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-1-22 07:14 AM 發表

咁小事搵解放軍?
淋奠越俄刀仲未叫中央出手

睇吓住講解放軍處里成點先啦

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-1-22 07:26 AM 發表

政府在第五波爆發之前不久才開會及作統籌過!!!話一旦爆發會好好統籌及協調應對!!!已作出最好的準備!!!

乜之前的所謂精心策劃及步處是廢的嗎???
竹高灣滿左
原來又無其他地方

呢D叫兩手準

笑死人

兩年時間,唔知準備過乜?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-1-22 06:13 AM 發表

個個都咁鬧政府質疑政府,咩都同政府對著幹🤷🏼‍♂️😨估唔到由完善選舉制度,落實愛國者治港選出嚟嘅賢能又係反政府嘅😨🤷🏼‍♂️

其實尋日朝就應該封,D人收到風一定去買野或散水
就算唔做呢D野,去返工咪一樣播毒,好心正苦一係唔好做,一做就立即做,唔好放風出黎賴透明,反正都係俾人鬧,起碼唔使有漏洞

引用:

所以甚麼你紙徑,同層海因,我睇佢YouTube二星期,就無聽!好無聊!齋笑黃畜就得!又選擇性唔講你哋建制黑暗面!

仲要浪費時間統籌?抗疫第三年了,不是乜plan都有計劃吧!.....敵人打到嚟先統籌軍隊去對抗?😳

的議員根本就講錯重點, 佢地應該問政府, 先前幾次爆鑊, 都係因為政府唔肯全面封關, 係要比的所謂有香港身份證嘅無謂人從高危地方入境, 所以搞到爆晒鑊, 今次逸葵樓, 又係類似事件嘅翻版, 次次都係咁, 政府成日話以清零為目標, 但係又唔肯全面對外封關, 任由病毒從高危地區進入, 咁點樣去清零?

引用:

陳凱欣講得啱,疫情已經超過2年,政府仲係冇因應各種不同情況需要嘅人手、資源等等作準備,樣樣野都係殺到埋身先算,真係抵鬧

引用:

已經第五波,仲後知後覺,防疫用既錢唔少,連一個隨時應急方案都未準備好!搵呢呢班人來抗疫本身就係一個災難!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]