• 瀏覽: 27,371
  • 回覆: 317
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 wingsyip 於 2022-1-22 02:16 AM 發表
香討留言屌果班人未試過比人圍封整棟樓,屈響屋企又唔可以外出果種滋味,咁又係嘅,你未試過咁樣比人禁錮響屋企五日,你哋班人梗係又屌柒果個阿叔啦。再講下次輪到你屋企成棟樓比人圍封,睇下你哋會唔會似阿叔一樣屌返轉頭?
你有此經歷?

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-1-22 00:57 發表
相由心生,樣衰到
勺民又想扮慘R著數
x2 應該立即收翻間公屋

壞撚咗腦,。

住客倡政府每人賠一萬元
住公屋有得搶

香港人真係好能貪錢, 食住政府都仲要R錢

那麼入住竹篙灣隔離果D要賠幾多 ?

佢返五日工值一萬? 咁叻就唔使住公屋啦。

幾好餸

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-1-22 12:58 AM 發表

呢條友都幾cheap, 淨係買幾個杯麵!
咪係囉,去買咪買多少少囉,就算呢5日食唔晒,都繼續罷放一段時間。
5日派1萬,貪心到

呢條友都傻既, 如果個個有1萬,以後個個唔洗防疫啦,予左收錢,無野做既就想中新冠, 

奇人異士

如果賠一萬,全部姨媽姑姐都一定漏夜衝入去住番幾日,哈哈😆

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-1-22 02:24 AM 發表

為左包三餐兼一萬,恐怕有人會故意中招。
但係中招就唔係隔離嗰度喎 ,中招就入醫院啦

引用:
原帖由 mingting0227 於 2022-1-22 12:52 AM 發表
你條友仔都傻傻哋呀, 喺屋企隔離五日 要政府賠一萬蚊一個人, 你食糯米雞食懵咗你呀, 咁你等樓咪變咗最著數嘅人, 喺返自己屋企五日搵一萬蚊, 仲好過返工, 政府仲有冇呢啲筍工畀我哋呀

http://cablenews.i-cable.com/ci/news/article/37/788726?utm_source=hk.iott.app&utm_campaign=share&ts=1642783774530
咁樣五日一萬,好過做雞啦!白痴妄想症發作!

如果封樓每人有1萬,我諗香港人習性個個去染肺炎菌返屋企都似

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]