• 瀏覽: 45,388
  • 回覆: 321
+5
葵涌邨逸葵樓爆疫 市民罵爆政府無能兼擾民

做檢測已算執番身彩,送去檢疫中心先慘。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/葵涌邨逸葵樓爆疫-市民罵爆政府無能兼擾民-032109445.html

雖然特區政府有做得唔完美既地方,但抗疫成績已經算係世上前矛之列

咁都唔心足就快啲去嗰啲同病毒共存國住啦,香港唔適合呢啲人

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-21 12:35 PM 發表
雖然特區政府有做得唔完美既地方,但抗疫成績已經算係世上前矛之列

黃黑吹緊應學外國與病毒共存對外開關,話隻病毒只係流感咁上下

政府有行動就叫擾民,無行動就叫無能,報紙佬永遠都係賤民造反思維報憂不報喜。

唔係應該閙爆疫者咩???

經調查發現,巴籍婦的丈夫(第13064宗)月中曾到逸葵樓、綠葵樓及芊葵樓垃圾房收集物件,蕭估計未來數天將陸續有個案浮現

附件

UbKdx9mM7vajGGrfA4xPeWLDtHte8Lb36TqfgOk6n4A - 複製.jpg(121.6 KB)

UbKdx9mM7vajGGrfA4xPeWLDtHte8Lb36TqfgOk6n4A - 複製.jpg

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-1-21 12:35 PM 發表

針吉到肉先知痛。睇下愛國人士何君妖?

其實唔隔離,呢班人實有人會投靠親友,或者住酒店,不想留在疫夏。可能會造成進一步社區擴散

自私自利咪呢D能樣囉,永遠只會從自己角度諗

政府係有不足,亦有刁民唔配合可以點

一睇就知係黃畜

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-1-21 12:53 PM 發表

針吉到肉先知痛。睇下愛國人士何君妖?
我被針吉住都覺得唔應該否定特區政府既抗疫佳績喎

正苦只係呼籲居民 毛必要事情就留待家中配合防疫 沒有強制圍封限制自由活動 彈性處理減少居民不便 非常人性化防疫 刁民仲想點呀🧐刁民唔肯自律 遲早逼正苦監管🤔

引用:
原帖由 chokman3 於 2022-1-21 12:46 PM 發表

黃黑吹緊應學外國與病毒共存對外開關,話隻病毒只係流感咁上下
呢班仆街成事不足。問下佢地,如果屋企人,番工番學,每日有一半人中招,請左假去睇醫生,佢地會點?又問下如果去睇 '流感' ,普通診所都排隊排三粒鐘,到時佢地又會點講?

又鬧政府,就快疴屎唔出都係政府的錯了!

睇黎鄉講大爆發正苦已經放棄強檢,無打疫苗小心瀨嘢即釘   

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]