• 瀏覽: 4,358
  • 回覆: 147
+2
第5波疫情大爆發,香港不但出現全球首例倉鼠感染人、人畜共染疫外,港九新界多區都出現Omicron變種病毒及其亞型「BA....

其實政府為左令班唔打針既人去打針,可以列出感染者有冇打針,超級傳播者有冇打針,傳播者有打針,打左咩針,打左幾支?睇完班唔打針既人會明白打針的好處。
D什麼謠言打完免疫力降低,打完係咪有什麼沉積物,一做實驗便知。

我可以咁講睇完統計,谷針情況大大改善。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0121_00822_001.html

提示: 違規內容已被屏蔽
so upset

引用:
原帖由 zurefin 於 21-1-2022 09:22 發表
第5波疫情大爆發,香港不但出現全球首例倉鼠感染人、人畜共染疫外,港九新界多區都出現Omicron變種病毒及其亞型「BA....

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220121/photo/bkn-20220121033027634-0121_00822_001_01b.jpg?20220121033334

其實政府為左令班唔打針既人去打針,可以列出感 ...
打左針好處係中左都唔知,好生猛4圍走傳比其他人,空少就係實例

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-1-21 09:28 AM 發表
so upset
no need upset。大家用數據講比班黃人睇,打左疫苗唔會做超級傳播者。可以舉例空姐媽咪

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-1-21 09:29 AM 發表

打左針好處係中左都唔知,好生猛4圍走傳比其他人,空少就係實例
不能以偏蓋全,要全部人做統計先公平

寵物暫時禁售住先已可以控制, 
反而是美孚地鐵站群組可能好多人走漏

政府應該用這方法去谷針較理想

生日P果個唔生猛咩,周圍走

十九傳媒

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-1-21 09:33 AM 發表
寵物暫時禁售住先已可以控制, 
反而是美孚地鐵站群組可能好多人走漏
咁要統計呢單野中招既人有冇打針有打打左幾多針,如果防唔到,有冇話再打咩針較理想。

引用:
原帖由 zurefin 於 2022-1-21 09:30 AM 發表

no need upset。大家用數據講比班黃人睇,打左疫苗唔會做超級傳播者。可以舉例空姐媽咪
他們不理
有阿叔日日在樓下茶記吊政府迫打針
永遠只有他是對

引用:
原帖由 silverseven 於 2022-1-21 09:36 AM 發表

他們不理
有阿叔日日在樓下茶記吊政府迫打針
永遠只有他是對
我諗過咁吊政府唔太好,大家要有理據。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]