• 瀏覽: 9,771
  • 回覆: 144
+7
通訊事務管理局今日(20日)公布,商台叱咤903商業二台於2020年9月10日播放的電台節目《在晴朗的一天出發》,主持以「支那人樣」形容對東方人面部

商台根本就係曱甴嘅集中營

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/726537?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-1-20 05:52 PM 發表
通訊事務管理局今日(20日)公布,商台叱咤903商業二台於2020年9月10日播放的電台節目《在晴朗的一天出發》,主持以「支那人樣」形容對東方人面部

商台根本就係曱甴嘅集中營

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/726537?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
快收返佢個牌

狗口長不出象牙,DKLM 成班垃圾廢物,傷台執 L 咗佢啦,仆街 😷

其實講呢句說話嘅人係邊個?

引用:
原帖由 禁言先生 於 2022-1-20 05:55 PM 發表
其實講呢句說話嘅人係邊個?
孫大炮!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-1-20 05:58 PM 發表

孫大炮!

侮辱性質由日本侵華後,讀書對你好困難咩

應該用亞洲人嚟形容東方人會比較好啲

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-1-20 06:03 PM 發表

侮辱性質由日本侵華後,讀書對你好困難咩
你確定侵華后???

支那革命黨!!

日日搵角度所謂「嘻笑怒罵」

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-1-20 06:07 PM 發表

你確定侵華后???

支那革命黨!!

侮辱性質呀,你肯定?有書又唔去讀,引張圖作個問句,不如去蘋果做作者,係喎,蘋果收咗皮,要上嚟作呀?

係邊個咁pk? 🤬

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-1-20 06:07 PM 發表

你確定侵華后???

支那革命黨!!

所以咪話你無讀書囉。

支那革命黨是1895年,而日本侵華是1937年,日本醜化支那二字的日治時期就更後了。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-1-20 06:16 PM 發表

所以咪話你無讀書囉。

支那革命黨是1895年,而日本侵華是1937年,日本醜化支那二字的日治時期就更後了。
師兄,小黃人能力有限,你點教都無用,佢哋又最喜歡斷章取義

故意叫支那可以釘牌啦

引用:
原帖由 montejo 於 2022-1-20 06:19 PM 發表

師兄,小黃人能力有限,你點教都無用,佢哋又最喜歡斷章取義
最搞笑就講孫中山,孫中山死左日本都未侵華。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]