• 瀏覽: 3,746
  • 回覆: 33
俄羅斯軍隊1月17日開始抵達白羅斯(Belarus,前稱白俄羅斯),準備2月舉行代號「聯盟決心」(Allied Resolve,暫譯)的聯合軍事演習,有美國官員擔

我想請問美國,俄羅斯為什麼要在白俄羅斯部署核武呢!?在俄羅斯部署,與在白俄羅斯部署有什麼分別呢!?
現在對美國來說,俄羅斯做什麼都是為了入侵烏克蘭,而中國做什麼,就為了武統台灣,美國政府的官員,其實已經一個個患了妄想症了。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/726254/俄羅斯軍隊抵白羅斯聯合軍演-美國憂慮俄或部署核武攻擊烏克蘭

老尾日日憂慮俄羅斯,日日憂慮中國,,日日憂慮北韓..................

俄羅斯攻打烏克蘭唔駛用核武啩

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-1-20 03:33 PM 發表

從來唔懮自己國民,MAGA!
真係未見過政棍關心自己國民

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-1-20 03:33 PM 發表

從來唔懮自己國民,MAGA!
關心新疆人權都喎關心美國黑人人權

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-1-20 02:46 PM 發表
俄羅斯軍隊1月17日開始抵達白羅斯(Belarus,前稱白俄羅斯),準備2月舉行代號「聯盟決心」(Allied Resolve,暫譯)的聯合軍事演習,有美國官員擔

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220120/560771507890950144915327.jpeg/OhGTA2Vw1V5__06dOtyYdcpkdzjNjnj_t2H63Ldh-tw?v=w1280r16_9 ...
憂慮所有其他國民,唯獨唔會憂累自己國民生死, 點解?美國人命賤過隻狗,死左咪當死隻畜牲,對於畜牲,緊係唔駛憂慮🤭🤭

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-1-20 02:48 PM 發表
老尾日日憂慮俄羅斯,日日憂慮中國,,日日憂慮北韓..................
但又唔憂慮自己國家事務……疫情死成90萬人一點都唔上心

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-1-20 02:48 PM 發表
因為老尾開始沉淪!

引用:
美國全民don't look up 
自己既問題唔想國民認真去睇
政府轉移視線去其他國家度

美國都撚弱智
俄羅斯打贏可以入主烏克蘭
核武攻擊打完乜都冇
普京唔係你美國佬咁柒低能囉

老尾自己咁衰,就諗人地都係咁衰,賊喊捉賊,無恥到極 !

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-1-20 02:46 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20220120/560771507890950144915327.jpeg/OhGTA2Vw1V5__06dOtyYdcpkdzjNjnj_t2H63Ldh-tw?v=w1280r16_9 ...
並非妄想,而是製造緊張氣氛,幫軍火商賣廣告。

另外,亦可以作為對國家內政無作為的解釋。(國會有更重要的軍事要關注)
畢竟任何政策都有既得利益者及損失者,不做不錯為議員保留選票的有效動作。
(人性是負面永遠比正面更受影響,大概是六倍)
(對於以選票來講,基本上推行政策只有多做多錯,又或者將錯誤轉移到政敵/敵國身上)

美國佬作到用核武驚嚇同志佬唔死噉

只係為賣軍火罷了...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]