• 瀏覽: 27,476
  • 回覆: 262
漁護署昨日決定人道毀滅所有倉鼠,引起爭議。政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇承認相關決定不受歡迎,直言收到「一啲叫我去死嘅email」。

未確定是否全部染疫就全數毀滅 的確係濫殺無辜

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1800167/即時-港聞-第5波疫情-認人道毀滅倉鼠決定不受歡迎-袁國勇-收到-叫我去死-電郵

應該公開徵召勇士送倉鼠返荷蘭 , 單程有去冇回 ~

袁生咁勇就公布佢email address 

引用:
原帖由 Peter_H 於 2022-1-19 12:36 PM 發表
魔鬼 ⋯全世界得你香港有倉鼠🐹
借提發揮
點解你唔去收養晒啲倉鼠呢?

動物L覺得動物條命緊要過人類,建議他們身先士卒,自行了斷

引用:
原帖由 Peter_H 於 2022-1-19 12:36 PM 發表
魔鬼 ⋯全世界得你香港有倉鼠🐹
借提發揮
首先個d email.......早幾年就應該send la 家下先叫遲9晒啦

其實自己養寵物......咪自己比睇去獸醫度檢查lor
寵物病就掉出街???

引用:
原帖由 二叔公 於 2022-1-19 12:51 PM 發表

點解你唔去收養晒啲倉鼠呢?
生命唔值錢
鼓勵殺殺殺

有殺冇賠

引用:
原帖由 paoon 於 2022-1-19 01:57 PM 發表

生命唔值錢
鼓勵殺殺殺

有殺冇賠
自已寵物有事咪比錢去睇獸醫lor......
連呢d都唔識就咪能學人養啦

支持 donald 得

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-1-19 01:58 PM 發表

自已寵物有事咪比錢去睇獸醫lor......
連呢d都唔識就咪能學人養啦
而家寵物有事咩
D倉鼠唔知幾精神

禽流感去撲殺啲雞,豬流感殺豬,瘋牛症殺牛,班黃畜又唔嘈!依家倉鼠有新冠病毒,分分鐘會變種,變成點冇人知,緊係要殺停啦!但係班黃畜就嘈!白痴講嘅嘢,根本唔駛聽嘅,政府郁手啦

引用:
原帖由 starr 於 2022-1-19 12:41 PM 發表
應該公開徵召勇士送倉鼠返荷蘭 , 單程有去冇回 ~
支持搵個人送回荷蘭,返黎隔離21日ok,反正歐美印巴班感染者,香港先果排都仲收緊

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-1-19 12:34 PM 發表
漁護署昨日決定人道毀滅所有倉鼠,引起爭議。政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇承認相關決定不受歡迎,直言收到「一啲叫我去死嘅email」。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/fd27e8d0d4f36532f9dd249cb24b2251/stheadline/inewsmedia/20220119/_2022011912025094973.jpg ...
疫情之下,醫護、化驗人手咁緊張,仲點抽人手出嚟幫倉鼠逐隻驗?

引用:
原帖由 bambi1 於 2022-1-19 02:02 PM 發表
禽流感去撲殺啲雞,豬流感殺豬,瘋牛症殺牛,班黃畜又唔嘈!依家倉鼠有新冠病毒,分分鐘會變種,變成點冇人知,緊係要殺停啦!但係班黃畜就嘈!白痴講嘅嘢,根本唔駛聽嘅,政府郁手啦
阻我者死
殺無赦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]