• 瀏覽: 31,702
  • 回覆: 204
+7
海關在去年4月搜查連鎖集團「阿布泰國生活百貨」多間零售分店及貨倉,檢獲8000多件懷疑違規貨品,包括家居清潔劑、洗潔精、沐浴露等。海關

呢D就係黃店既所作所為, 以為政治可以凌駕一切, 為非作歹!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1799475/即時-港聞-搜查阿布泰後接500舉報-海關查90商戶檢1-9萬違規產品

只要搜查所有黃畜開嘅公司,一定大把違禁品發現。

為啥那麼多?

曱甴又要去排隊扮抗爭

中國海關強,有效率。

一隻黃畜, 都唔可以放過.

引用:
原帖由 whoamiar 於 2022-1-17 04:02 PM 發表
海關在去年4月搜查連鎖集團「阿布泰國生活百貨」多間零售分店及貨倉,檢獲8000多件懷疑違規貨品,包括家居清潔劑、洗潔精、沐浴露等。海關

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/e06b7db6d95c12044fb9345351d6594b/stheadline/inewsmedia/20220117/share_2022011712045348867.png
中國古代個個皇帝都係咁做……抄家!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-1-17 04:40 PM 發表

中國古代個個皇帝都係咁做……抄家!
loser就係咁架啦
政治鬥爭失敗仲想全身而退?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-1-17 04:42 PM 發表

loser就係咁架啦
政治鬥爭失敗仲想全身而退?
無錯了!
所以就要買定「政治保險」,
例如,啲野由大陸企業做野入口,
有事就走佢數。

否則,點解港幣兌美元會係弱方。

中國人,強有強的做法,弱有弱的自保,
大佬,又係簡單道理,重要人教?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-1-17 04:47 PM 發表

無錯了!
所以就要買定「政治保險」,
例如,啲野由大陸企業做野入口,
有事就走佢數。

否則,點解港幣兌美元會係弱方。
你話走數就走數?
乜係你話事架咩?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-1-17 04:48 PM 發表

你話走數就走數?
乜係你話事架咩?
家下係阿布泰話事。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-1-17 04:49 PM 發表

家下係阿布泰話事。
原來俾海關搜就叫話到事
你對"話到事"既理解真係獨特
事事聽哂中共支笛仲要講其實中共係"債仔"
難怪要做loser
因為反對派仲唔肯正視自己係loser既事實

係明顯犯法有人舉報就點都要做野啦

憐登仔唔係最愛講勝者為王。宜家執正法例做事

well done

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右