• 瀏覽: 5,930
  • 回覆: 18
二次大戰就找目標後摧毀,現就不同任何目標都在眼鐮下,提早制定目標主力攻擊,目標很易兇多吉少。在這情況下,打群架海空武器衛星多最著數,故老共除快速增加先進戰機,核潛外,應增加衛星和其它大殺傷武器,必要時應如以色列一樣先下手為強。

中國要一帶一路
機會到了
中俄伊朗帶頭反恐救災重建
炸平阿富汗中東的美國恐怖分子
中俄幫伊朗解放巴勒斯坦
一帶一路成真

今天中國等阿富汗恐怖戰爭爆發

美國靠印錢不能長久
中國等美國先下手為強
美國發動阿富汗中東戰爭
中國順水推舟
一帶一路成真

尾國同中國搞到咁薑 三戰應該不遠矣
根本依家中國軍力夠打十個尾國佬
完全唔明中國點解唔出兵打尾國
唔駛日日比尾國發假新聞消息惡意中傷

引用:
原帖由 Iri 於 2022-1-17 09:10 AM 發表
美國靠印錢不能長久
中國等美國先下手為強
美國發動阿富汗中東戰爭
中國順水推舟
一帶一路成真
推理的真牛

尾國同中國搞到咁薑 三戰應該不遠矣
根本依家中國軍力夠打十個尾國佬
完全唔明中國點解唔出兵打尾國
唔駛日日比尾國發假新聞消息惡意中傷
1) 表面掂惡劣都不會打三戰, 尾國到處起火頭攪戰亂, 就想資金流向美元.
2) 陸軍士兵多過尾國佬, 海/空軍未夠軍力.
3) 中國不會打尾國, 基本閉關自守, 不干涉別國.
4) 西方操控發假新聞係主流現象, 依家中國都回擊尾國惡意中傷消息.

中國肯定不先開戰!

就算有能力武統台灣,美國同西歐一定同中國反檯,中國係咪覺得時機成熟呢?

引用:
原帖由 優雅博學的韆鞦 於 2022-1-17 05:35 PM 發表
中國肯定不先開戰!
跟全球的邪惡同盟軸心較量,最好不要講原則應將道義放兩邊,因只有生與死選擇。

引用:
原帖由 9個老遊艇 於 2022-1-17 12:38 AM 發表
二次大戰就找目標後摧毀,現就不同任何目標都在眼鐮下,提早制定目標主力攻擊,目標很易兇多吉少。在這情況下,打群架海空武器衛星多最著數,故老共除快速增加先進戰機,核潛外,應增加衛星和其它大殺傷武器,必要時應如以色列一樣先下手為強。
先下手為強,要對付邊個?美國?佢唔敢打。台灣?唔洗打。

引用:
原帖由 WachiLee 於 2022-1-17 08:36 PM 發表

先下手為強,要對付邊個?美國?佢唔敢打。台灣?唔洗打。
冇人知將來發生什麽事,但這是一個真實的選項,台背後最大靠山老共最清楚,先下手為強也可說給對方知,坐在家門口的流浪狗,唔系唔出手只是時辰未到。

引用:
原帖由 長者 於 2022-1-17 06:11 PM 發表
就算有能力武統台灣,美國同西歐一定同中國反檯,中國係咪覺得時機成熟呢?
中國想做到,既可以唔同西歐反枱,又可以使得美國唔敢反枱

引用:
原帖由 WachiLee 於 2022-1-17 09:37 PM 發表

中國想做到,既可以唔同西歐反枱,又可以使得美國唔敢反枱
所以我覺得主要問題唔係台灣,費事打贏打輸都係輸

以不變應萬變 就最好

引用:
原帖由 宇宙可愛的小你 於 2022-1-17 10:14 PM 發表
以不變應萬變 就最好
是的,大家都在備戰中。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]